Rođendanski party: Teslina obljetnica u Zvjezdanom selu Mosor

Nikola TeslaCentar tehničke kulture - Zvjezdano selo Mosor organizira u petak, 5. srpnja 2013. obilježavanje obljetnice rođenja Nikole Tesle. Manifestacija, koja će biti upriličena u Zvjezdanom selu Mosor (Gornje Sitno), će započeti u 19.00 h. Predviđen je bogat i besplatan rođendanski program ispunjen zanimljivim predavanjima, demonstracijama Teslinih izuma, projekcijom filma o Tesli, promatranjem noćnog neba s terase i iz kupole zvjezdarnice. Detaljnije i o terminima rasporeda saznajte u nastavku ...

OBILJEŽAVANJE OBLJETNICE ROĐENJA NIKOLE TESLE

ROĐENDANSKI PROGRAM

Izvor: Zvjezdano selo Mosor

19.00 – 19.45  Predavanje s temom „Intelektualno vlasništvo – patent“, koje će održati predsjednik i tajnik udruge „Dalmatinski inovatori Tesla – Dalmit“, Ivica Pivačić, dipl. ing. i Nenad Popović, dipl. ing.

20.00 – 20.30  Projekcija filma o Nikoli Tesli.

20.30 – 21.15  Predavanje s temom „Kako otkrivamo tajne svemira“, koje će održati prof. dr. sc. Ivica Puljak, profesor na splitskom FESB-u.

21.30 – 22.00  Tumačenje i demonstracija rada Tesline zavojnice. Demonstraciju će provesti Duje Giljanović i Tamara Radan, studenti fizike na splitskom PMF-u i članovi udruge Zvjezdano selo Mosor.

22.00 – 24.00  Promatranje noćnog neba s terase i iz kupole zvjezdarnice. Promatranje vode Zoran Knez, astronom-animator Zvjezdanog sela Mosor, i Stella Vješnica, učenica MIOC-a i članica udruge.

Demonstracija i promatranje će biti održani samo ako vremenski uvjeti budu povoljni!
Ulaz na rođendanski party je za sve zainteresirane besplatan.

Povezani članci

Who's Online

We have 364 guests and no members online