Znanstveni kafić: Odakle smo? Što smo? Kamo idemo?

Ova tri pitanja smo vjerojatno svi postavili barem jednom u životu. Može li nam moderna znanost dati odgovore na ova pitanja? Jesu li ova pitanja povezana s početkom, evolucijom i krajem svijeta? Predavač će kroz predavanje i diskusiju predstaviti neke od modernih znanstvenih spoznaja, te također neke od hipoteza u području u kojem znanost još nije na njih odgovorila. Neke od spoznaja će vas ostaviti bez daha, neke možda rastužiti, a neke i oduševiti. Pridružite nam se na znanstvenom kafiću u kavani Lvxor na Peristilu u četvrtak 27.4. s početkom u 18 sati na predavanju prof.dr.sc. Ivice Puljka s splitskog FESB-a..

Izvor: FESB Alumni

Alumni udruga bivših studenata Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB) u Splitu i ovu godinu sudjeluje u Festivalu znanosti organizacijom tjedna znanstvenih kafića u kavani Lvxor na Peristilu.

Svaki dan u tjednu do petka 28.04. u 18h u seriji znanstvenih kafića znanstvenici će na jednostavan način blizak širokoj publici govoriti o aktualnim temama iz znanosti koje možete poslušati uz svakodnevnu kavicu, šalicu čaja ili čašu vina.

Posjetite Festival znanosti 2017. Ove godine tema je Vrijeme. Raspored svih događanja na Festivalu znanosti u cijeloj Hrvatskoj možete pogledati ovdje.


Crtica o predavaču

Ivica Puljak predaje fiziku na FESB-u u Splitu, gdje je diplomirao elektrotehniku. Kasnije je magistrirao fiziku elementarnih čestica u Zagrebu, a doktorirao u Parizu. Član je dviju velikih međunarodnih kolaboracija, CMC u Cern-u i MAGIC na Kanarskim otocima. Aktivno je sudjelovao u otkriću Higgsovog bozona, a osim znanstvenog rada bavi se promocijom i popularizacijom znanosti. Dobitnik je mnogih priznanja i nagrada, od kojih mu je najdraža nagrada studenata za nastavni rad.

Povezani članci

Who's Online

We have 312 guests and no members online