MedILS-ov PROMISE: Personalizirani pristup medicini

Znanstvenice s Mediteranskog instituta za istraživanje života te splitskog i zagrebačkog Sveučilišta predstavile su projekt “PROMISE – Personalized Medicine Inquiry-Based Education”. Radi se o projektu koji okuplja vrhunske međunarodne stručnjake iz područja molekularne, računske i kliničke biomedicine, a njegova provedba omogućit će bolje predviđanje i sprječavanje razvoja bolesti, piše Dalmacija Danas.
– Ovim projektom obučavamo buduće liječnike i znanstvenike u području P4 medicine, a to obuhvaća preventivnu, prediktivnu, personaliziranu i participatornu medicinu, što znači da se naš odnos prema zdravlju i bolesti potpuno mijenja, medicina dolazi u službu zdravlja, a ne kao reakcija na bolest - kaže Branka Bernard, voditeljica projekta i znanstevna koordinatorica MEDILSA. Kroz personalizirani pristup medicine lakše će se razumijeti kako različite karakteristike pojedinca utječu na ishod tretmana.Kroz projekt “PROMISE” već je započela edukacija edukatora i priprema kurikuluma za online kolegije koje će studenti moći upisati iduće akademske godine.

Piše: Dalmacija Danas

Studenti će kroz projekt ne samo moći učiti od vrhunskih stručnjaka iz područja molekularne, računske i kliničke biomedicine putem interneta, već će imati priliku putovati i o najnovijim svjetskim trendovima u medicini učiti iz prve ruke u ponajboljim svjetskim laboratorijima.

Who's Online

We have 304 guests and no members online