Upisi: na FESB-u čak 217 slobodnih mjesta za buduće studente

Prema rezultatima upisa studenata u prvu godinu studija u akademskoj godini 2020./2021. na Sveučilištu u Splitu za jesenski rok ostalo je slobodno čak 1.306 mjesta, od čega 872 na sveučilišnim studijima.
Neobično, najviše slobodnih mjesta ostalo je na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (217 slobodnih mjesta!). Slijedi ga Prirodoslovno-matematički fakultet (111), Pravni (83), Kemijsko-tehnološki (70), Ekonomski fakultetu (67) te Umjetnička akademija (50).
Kvote su popunjene na Kineziološkom fakultetu, Medicinskom fakultetu, Pomorskom fakultetu, zajedničkom Studiju farmacije Medicinskog i Kemijsko-tehnološkog fakulteta, Studiju arhitekture i urbanizma na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije, Studiju računarstva na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje, dok je tek po nekoliko mjesta ostalo na Filozofskom fakultetu te Sveučilišnom odjelu zdravstvenih studija, piše Slobodna Dalmacija.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Izvrsna popunjenost ostvarena je i na studijima Sveučilišta u Splitu Hotelijerstvo i gastronomija i Mediteranska poljoprivreda te je za jesenski rok zainteresiranim budućim studentina na studiju Hotelijerstvo i gastornomija u Makarskoj ostalo 9 mjesta, dok je za studij Mediteranska poljoprivreda ostalo 12 mjesta.

Povezani članci

Who's Online

We have 370 guests and no members online