Predstavljena knjiga VATERPOLO Mladena Hraste

Na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Splitu predstavljena je knjiga “Vaterpolo” autora izv.prof.dr.sc. Mladena Hraste. U pisanju knjige Hraste je obuhvatio četiri kolegija koji se predaju na Kineziološkom fakultetu u Splitu, a to je Povijest vaterpola, Pravila i organizacija vaterpola, Kineziološka analiza vaterpola te Strukturalna analiza vaterpola.
Dio tehnike i taktike u knjizi je ilustriran šematskim prikazima, ali i brojnim fotografijama koje mu je ustupila HINA, dio fotografija je radio sam Hraste, ali je dosta i onih FAH-ovog fotoreportera Maria Strmotića. Knjiga ima 260 stranica, a nakladnik je Kineziološki fakultet u Splitu. Cijena joj je 200 kuna i može se naručiti isključivo preko Kineziološkog fakulteta U Splitu.
- Želja mi je bila da knjiga bude pisana i na engleskom jeziku kako bi bila dostupna širom svijeta, a koristit će je i studenti splitskog Kineziološkog fakulteta. Želio sam čitateljima pomoći da malo više razumiju vaterpolo, neke nove spoznaje preko kojih sam došao. Kroz knjigu sam nastojao čitatelju dati svoju viziju koju sam stekao kroz igračku, trenersku i znanstvenu karijeru. Upravo mi je karijera znanstvenika pomogla da trenerske misli koje su kolale u meni bacim na papir u obliku jedne knjige - kazao je Hraste.

U SPLITU JE PREDSTAVLJENA KNJIGA AUTORA MLADENA HRASTE

Piše: Pero Smolčić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Knjiga “Vaterpolo” je veliki doprinos razvoju vaterpola i trebala bi biti udžbenik za Studij vaterpola na sveučilištima u Hrvatskoj - kazao je najtrofejniji vaterpolski trener Ratko Rudić koji je naglasio i kako bi mladi hrvatski treneri trebali knjigu proučiti i prihvatiti kao način da se usavršavaju. Jedan od promotora knjige bio je i bivši vaterpolist Milivoj Bebić.

- Izuzetno sam zadovoljan da mogu biti u toj ulozi, te se nadam da predstavljanje knjige neće biti samo reklama već preporuka mladim generacijama, sportašima, posebno vaterpolistima da visoka naobrazba i sport nisu nespojivi, odnosno da se usporedno že biti vrhunski sportaš i studirati - kazao je Bebić.