Požar iznad Duća i Dugog Rata stavljen pod kontrolu

požar poviše Duća i Dugog Ratapožar poviše Duća i Dugog RataVeliki požar koji je buknuo u U Dućama u nedjelju oko 19.45 sati i koji se brzo proširio raslinjem poviše Duća, prešao brdo Glavicu i krenuo prema Dugom Ratu stavljen je kasno sinoć pod kontrolu, unatoč jakom vjetru koji je puhao, ponajviše zahvaljujući naporima članova DVD "Dalmacija" Dugi Rat i ostalih susjednih vatrogasnih društava koji su brzo izašli na teren te sprječili širenje požara prema naseljima i industrijskoj zoni na Glavici. Do 22 sata vatrom je bilo zahvaćeno desetak hektara površine poviše Duća i Dugog Rata. Gorjelo je nisko raslinje jer je vatrom zahvaćeno područje već gorjelo i ranije. Dugoraćani se itakako dobro sjećaju velikog požara od prije dvije godine koji je opasno priprjetio najbližim kućama i industrijskoj zoni na Glavici. Više od 150 vatrogasaca sa 30-ak vozila s vodom i dalje je na oprezu na terenu poviše Duća i Dugog Rata gdje će ostati cijelu noć čuvajući opožareno područje jer jaki vjetar koji je cijelu nedjelju puhao nad ovim područjem ne prestaje.


Piše: Mladen Banović

DVD DalmacijaPo dojavi o požaru u Dućama vatrogasci dobrovoljnog vatrogasnog društva "Dalmacija" iz Dugog Rata već nakon nekoliko minuta su izašli s vatrogasnim vozilom iz vatrogasne stanice i uputili se prema požarištu.

DVD DalmacijaDrugo vozilo napustilo je vatrogasni dom, svjedoci kažu, pet minuta nakon uzbune, a dvije minute poslije i treće vozilo je napustilo vatrogasni dom u ostacima nekadašnje tvornice "Dalmacija" u Dugom Ratu.

Ako je vjerovati svjedocima, možemo samo čestitati našim vatrogascima na brzini intervencije i uvježbanosti.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 82 guests and no members online