Mile Mesar: ‘Žele mi prikačiti tuđe grijehe’

Policija nakon provedene kriminalističke obrade osnovano sumnja da su Milivoj Utrobičić (36), zvan Mile Mesar, iz Slimena i njegova supruga Zrinka Utrobičić (26) u promet stavljali veterinarski nepregledano meso. Prema policijskim tvrdnjama, Milivoj, kao stvarni vlasnik trgovačko-mesarskog obrta “Milenium XXL, i Zrnika, kao nominalni vlasnik tog obrta, od kolovoza 2008. godine do ožujka 2009. godine nabavljali su i klali stoku. Policija osnovano sumnja da nisu vodili propisanu evidenciju te da su koristili lažne veterinarske svjedodžbe za provoz stoke, čija se vrijednost procjenjuje na 3,3 milijuna kuna, na što nisu platili 731.150 kuna PDV-a. − Nikada ni za što nisam bio osuđen, nikada mi ni dana tvrtka nije bila u blokadi, niti sam ikome dužan. Jedan sam od najboljih obrtnika u Makarskoj i Omišu. Ne postoje nikakve lažne svjedodžbe i sve što se protiv mene navodi je neistina, kazao je Mile Utrobičić ...

MILIVOJ UTROBIČIĆ I NJEGOVA SUPRUGA ZRINKA OSUMNJIČENI ZA UTAJU POREZA

‘Žele mi prikačiti tuđe grijehe’


Piše: Tanja Gattin Zebić / Slobodna Dalmacija
Snimio: Ante Čizmić / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija


Uz kaznenu prijavu za utaju poreza, povredeMilivoj Utrobičić zvan Mile Mesar obveze vođenja trgovačkih i drugih knjiga, te za ovjeravanje neistinitog sadržaja, Milivoj Utrobičić je u petak priveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, koji ga je nakon saslušanja pustio na slobodu.

Prema podacima Središnjeg obrtnog registra, Zrnika Utrobičić je “Milenium XXL” osnovala u lipnju 2006. godine u Makarskoj. Obrt je registriran kao trgovina na malo mesom i mesnim proizvodima u specijaliziranim prodavaonicama, kao i za proizvodnju, obradu i konzerviranje mesa.


‘U pitanju je ljubomora’

− Nikada ni za što nisam bio osuđen, nikada mi ni dana tvrtka nije bila u blokadi, niti sam ikome dužan. Jedan sam od najboljih obrtnika u Makarskoj i Omišu. Ne postoje nikakve lažne svjedodžbe i sve što se protiv mene navodi je neistina. Razlog neprestanom prozivanju je nečija ljubomora, a ovdje je riječ o onom istom mesu kad su me neistinito prozivali zbog trihineloze.

Da je kod mene sve uredno, može se lako provjeriti u mesnici i klaonici “Milenium”, gdje svaki dan koljemo stoku. Da je istina sve to što mi žele natovariti, zar bih još bio na slobodi? Neki mi jednostavno žele prikačiti tuđe grijehe, a to ne mogu – kazao je Milivoj Utrobičić.


Žrtva pljačke

Naime, policija je i krajem ožujka ove godine protiv njega i njegove supruge podnijela kaznenu prijavu zbog teškog kaznenog djela protiv zdravlja i zbog širenja zaraznih bolesti.

Razlog tomu je sumnja da su 11. prosinca 2008. godine Anti M. iz Suhača prodali 350 kilograma svinjskoga mesa zaraženog trihinelozom. Meso je bilo ovjereno pečatom Veterinarske inspekcije u Omišu, a kad se osmero ljudi s područja Sinja, Radošića i Muća Gornjeg zarazilo, obaviještena je Veterinarska inspekcija u Sinju, te je otkriveno da meso navodno nikada nije veterinarski pregledano.

Utrobičić je za to kazao da je neistina. Nije uvijek prijavljivan samo zbog mesa. Protiv njega je policija u ožujku 2008. godine podnijela kaznenu prijavu zbog krivotvorenja isprava dvaju ukradenih audija A6, ovjeravanja neistinitog sadržaja i prikrivanja kaznenog djela.

Naime, sumnjičilo ga se da je u prosincu 2004. godine od nepoznate osobe iz BiH kupio audi A6 TDI karavan za koji je znao da je ukraden u Njemačkoj, a u lipnju 2007. godine od iste je osobe kupio audi A6 TDI ukraden u Beogradu, te je navodno krivotvorio brojeve šasije na način da su originalni brojevi izbrušeni, te su ukucani brojevi koji pripadaju drugim vozilima za koje je Utrobičić navodno nabavio dokumentaciju i carinske povlastice.

I sam Milivoj Utrobičić bio je žrtva kaznenog djela, pa su u studenom 2007. godine četvorica još uvijek nepoznatih maskiranih muškaraca provalila u njegovu kuću u Slimenu dok su on i njegova trudna supruga spavali, a nakon što su ih probudili, vezali su ih za radijator u sobi, te zatim odnijeli veću količinu novca i zlata iz sefa.

Povezani članci

Who's Online

We have 157 guests and no members online