Tučnjava mladića u Omišu

tučaOmišOmiška je policija privela je dvojicu 19-godišnjaka, Zdravka R. i Josipa Š., zbog općeopasne radnje i nasilništva nad dvojicom 16-godišnjaka i još jednim mladićem. Oni su trojicu mladića napali na Trgu svetog Mihovila ispred caffe bara "Cesarica" 24. siječnja. U nastavku teksta novinar portala "Index" rekonstruira tijek događaja u kojem je bilo svega: remećenja javnog reda i mira fizičkog nasrtanja, nasilnilčkog ponašanja i tuče između mladića, zadobivenih ozljeda od opeklina nastalih paljenjem bengalki, manje materijalne štete po popularnim omiškim kafićima.. Reklo bi se, "normalan" subotnji izlazak mladića s viškom testosterona i maligana, te manjkom tolerancije ...


SUBOTNJI IZLAZAK


Tinejdžeri bengalkom pokušali zapaliti mladića


Kako piše portal Index.hr, Zdravko je nakon kratke svađe fizički nasrnuo na mladiće, koji su pomoć zatražili od 22-godišnjeg Dinu J. iz Kostanja. Kada im je priskočio u pomoć, Zdravko je Dini počeo psovati te mu je Josip na trbuh prislonio bengalku.

Dinu su u napadu izgorjele jakna i majica te je zadobio lakše opekline po trbuhu. Svoj spas je pokušao potražiti u "Cesarici", gdje je za njim bengalku ubacio Josip.

OmišU nastavku sukoba je Dino Josipa udario šakom, dok je njega Josip opalio stolicom. Nakon razlaza u Cesarici, ekipa se ponovno zajedno našla iza ponoči na Trgu Stjepana Radića, ispred caffe bara "Puljiz", te ponovo dolazi do sukoba između njih, gdje je Josip napao Dina.

Stvar je pokušao smiriti Dinov prijatelj, 19-godišnji Ivan J., koji je u toj svojoj akciji zaradio udarac palicom po nadlaktici.

Zdravko R. je prijavljen zbog remećenja javnog reda i mira te po Zakonu o oružju, dok je Josip prijavljen za nasilničko ponašanje i općeopasne radnje.