Barikade u malom mistu

barikade u MarušićimaU naselju Put Borka u Marušićima mještani su, prkoseći susjedu Nedjeljku Bitangi, blokirali cestu podigavši betonski zid (dolje), a iznad je postavljena lančana prepreka. Uvala je zapriječena lancem i zidom i do nje se može samo pješice. Mještani Marušića revoltirani su, kako kažu, ponašanjem njihova sumještanina Nedjeljka Bitange koji je, kažu, rampom presjekao put do mora. Tamo na dnu puta odavno su rampa i dvorište koje je Nedjeljko Bitanga, stalni sudski vještak za geodeziju, ogradio zidom. Baš taj dio zemlje, tvrde Marušići, izazvao je razdor između njih i Bitange ...


BARIKADE U MALOM MISTU

On nama rampu, mi njemu zid i lanac!

Piše: Odjana Koharević / Slobodna Dalmacija
Foto: Jakov Prkić / Cropix
Izvor: Slobodna Dalmacija

Barikade u Marušićima

- Kad ne možemo mi do mora, neće sada nitko, ovo se više ne može podnositi, nismo mogli virovati da će se ovo dogoditi u našoj uvali. Natirat će nas da blokiramo i cili Put Borka sve od magistrale - govori Zvjezdana Begović, jedna od ogorčenih mještanki okupljenih na spornom Putu Borka.

– Ovo nije njegova zemlja, već u vlasništvu Grada Omiša, a on ju je nekim čudnim putevima dobio u vlasništvo. Kako je to moguće u jednoj zemlji koja želi biti uređena kao pravna država? – pita se Mladen Marušić, predsjednik Udruge “Borak”.

– Evo, kad ne može drugačije, mještani su na ovaj način htjeli skrenuti pažnju, ali zanimljivo je da nitko nije reagirao, ni policija ni komunalni redar, jer kad bi došli rušiti naše, rušili bi i njegovo, a to se ne može dogoditi− kaže Pavao Marušić, predsjednik Mjesnog odbora.

- Napišite da Nedo Bitanga kao vlasnik ima pravo prolaza preko svih parcela od Magistrale do moje kuće koje su opterećeno dobro u korist moje parcele, a koja je povlasno dobro. To znači da imam pravo prolaza, a preko moje zemlje nema nitko pravo prolaza. Sve odluke su na mojoj strani. Možete pisati što god hoćete, možete i opet na pola stranice, ali mi smo Imoćani malo tvrđi, a oteti mi zemlju nećete! - bio je odrješit Nedjeljko Bitanga.

PROČITAJTE VIŠE...

Barikade u Marušićima

Povezani članci

Who's Online

We have 180 guests and no members online