Degutantno: Monstrumu iz Osla Jutarnji dao cijelu naslovnicu?!

NorveškaNorveški desničarski fanatik, koji je ubio najmanje 92 ljudi u eksploziji bombe u središtu Osla i u pokolju u kampu mladeži na otoku Utoy, predao se bez pružanja otpora policiji kojoj je trebalo čak sat i pol da stigne na obližnji otok. O motivima ovog strašnog čina koji je šokirao Norvešku, ali i cijeli svijet jer je riječ o najvećem masovnom umorstvu koje je počinio pojedinac u novijoj prošlosti, još se uvijek nagađa. Norveška je u šoku, zavijena u crno, a mnogi se u Europi pitaju kako je to moguće u takvoj otvorenoj i demokratskoj zemlji ..


NORVEŠKA U ŠOKU

U dva masovna umorstva ubijeno 92 ljudi

Priredio: Mladen Banović

Policija je pretražila njegov dom i prema onome što je pronađeno na njegovom računalu i na njegovoj osobnoj web stranici zaključeno je da je riječ o osobi radikalno desnih stavova.

Jedan od najčitanijih hrvatskih dnevnika, EPH-ov Jutarnji List, na cijelu je današnju naslovnicu stavio lik Norveškog ubojice. Šokantno, senzacionalistički, neukusno i - degutantno!

Baš kao što je i želio radikalni desničar koji je u svojim dokumentima, koji vrve islamofobnim i antimarksističkim i anitimigracijskim stajalištima, zapisao da "očekuje da će ga smatrati 'najvećim monstrumom nakon Drugog svjetskog rata'".

Norveška