Opljačkalo crkvu u Blatu: To je djelo onih koji su naučili dobro živjeti, a malo raditi

crkva u Blatu na CetiniDok je don Jure Marasović predvodio nedjeljnu svetu misu, za sada nepoznati lopovi iz župnoga ureda Blata na Cetini ukrali su 10.000 kuna. Razbili su prozor i ne mareći za euharistiju koja se odvijala u susjednoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije prekršili sedmu Božju zapovijed. Premda su policajci u svojem zapisniku naveli kako su, uz novac, ukradeni i neki dragocjeni predmeti, don Jure nam to demantira tvrdeći kako su provalnike samo novčanice zanimale ...


OPLJAČKALO CRKVU U BLATU NA CETINI

To je djelo onih koji su naučili dobro živjeti, a malo raditi

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Nestao je samo novac, mojih 5000 kuna i crkovnih 5000 kuna. To su nam bila sredstva za svakodnevne potrebe jer svaki veći iznos, kad se nađe, odmah polažemo na račun - kaže don Jure Marasović.

Prema župnikovim riječima, policajci pretpostavljaju da su ovo nedjelo počinili lokalni kradljivci, no on ipak ne želi vjerovati da bi sumnja mogla pasti na nekog od njegovih župljana.

- Nikada se nešto slično u Blatu na Cetini nije dogodilo. Iskreno, najradije bih da novine i ne objavljuju ovakve vijesti jer u gadnome vremenu u kojem živimo to kradljivce samo potiče na akciju. Iako, najprije će biti da su nas okrali oni koji su naučili dobro živjeti, a malo raditi - zaključuje don Jure Marasović.

Policija je napravila očevid na mjestu događaja te u interesu daljnje kriminalističke obrade nisu željeli izlaziti u javnost s drugim detaljima.