Afera 'Dalma': Prodali hotel 'Ruskamen' 12 milijuna kn ispod cijene

hotel RuskamenOpćinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv šest ljudi iz nekada najveće splitske trgovačke tvrtke "Dalma". Terete se za 11 kaznenih djela protiv sigurnosti platnog prometa i poslovanja. Među optuženima je i Milica Cipci (63), članica splitskog Gradskog vijeća, koja je u Dalmi bila predsjednica Udruge malih dioničara i član Nadzornog odbora, za koju se sumnja da je poticala direktora Boru Malinića (60) na sklapanje štetnog ugovora u prosincu 2006. s tvrtkom "Studenac" Omiš oko prodaje hotela "Ruskamen" u Ruskamenu, čime je Dalma izgubila 12,4 milijuna kuna ...

AFERA DALMA

ŠESTERO OPTUŽENIH ZBOG 'DALME'

Prodali hotel 12 milijuna kn ispod cijene

Izvori: DORH, Slobodna Dalmacija, 24 sata, Index

Utvrđeno je kako su 70 posto udjela hotela prodali za 16,3 milijuna kuna, a sudski je vještak procijenio da je stvarna vrijednost hotela 28,7 milijuna kuna.  Prodaju su obavili i bez znanja Nadzornog odbora.

Osim njih dvoje, Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu protiv još četiri osobe zbog ukupno 11 kaznenih djela protiv sigurnosti platnog prometa.

hotel Ruskamen


Cipci: "Branila sam interese malih dioničara"

milica cipci"To je pakiranje. Pa kako ja mogu nekoga siliti da potpiše neki ugovor. Ja sam branila interese malih dioničara, i ako radi toga trebam u zatvoru, neka. Nama je kupac sve isplatio i tu nitko apsolutno nije oštećen. Suludo je govoriti da Nadzorni odbor nije znao. Znao je. Druga je priča 41 milijuna kuna obaveza koje je kupac, tvrtka "Studenac" Joze Milavića trebala podmiriti. Ja sam na to već upozorila, u veljači sam javno zatražila da mi se odgovori gdje je taj novac", izjavila je za Index Milica Cipci.

Povezani članci

Who's Online

We have 184 guests and no members online