Ivica Jerčić: Mirko Hrgović me opalio šakom

ivica jerčić iz sumpetra- Mirko Hrgović me udario šakom, te me je, nimalo se ne osvrćući što sam invalid s protezama na obje noge, oborio na tlo - iskaz je to stopostotnog invalida Ivice Jerčića Stipe iz Sumpetra, koji ni tri dana nakon incidenta s poznatim nogometašem ne može vjerovati što mu se dogodilo. Čitav incident imao je naizgled nevinu predigru u središtu Sumpetra. Bila je nedjelja 1. srpnja, 19.30. Ivica Jerčić želio je preparkirati svoje vozilo na mjesto s kojega je upravo odlazio bijeli nissan. No, vozačica ga nije vidjela... - Išla je u rikverc i svojim automobilom udarila u moj, nije to bilo ništa strašno, no ja sam izišao iz vozila i, priznajem, nimalo pristojnim riječima izderao se na nju. Ona je na to još nepristojnijim rječnikom uzvratila - opisuje Jerčić. Na vrhuncu verbalne prepirke iz nissana je, s mjesta suvozača, izišao i Mirko Hrgović, te se odlučio na potez zbog kojega bi na travnjaku dobio ne samo crveni karton nego i višemjesečnu zabranu bavljenja nogometom ...

PREPIRKA OKO PARKINGA

Stopostotni invalid Ivica Jerčić:

Mirko Hrgović me opalio šakom i oborio na tlo, pukla mi je i nožna proteza

Piše: Vinko Vuković / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Podljev ispod lijevog Jerčićeva oka i zatamnjeni nos svjedoče o srazu s Hrgovićevom pesnicom, no od zadobivenih rana, tvrdi natečeni Sumpetranin, još više boli što je igrač Splita pobjegao s mjesta događaja ne želeći čekati policajce.

- Ponio se kao prava kukavica i podlac. Udario je nemoćnijega od sebe i utekao. Pri tome mi je još dobacio: “Baš me briga što si invalid” - prepričava Jerčić, uvjeravajući nas kako Hrgović nipošto nije mogao posumnjati u njegovu invalidnost jer je na sebi imao kratke hlače s jasno vidljivim protezama. Pri padu jedna je Jerčićeva proteza, vrijedna 11.000 kuna, napukla, a drugu, kaže nam, ne može navući preko nateknutog koljeničnog batrljka.

ivica jerčić Stipe

- Liječnik mi je naredio najmanje deset do petnaest dana mirovanja kako bi otok na batrljku splasnuo i kako bih ponovno mogao normalno koristiti proteze. Nos mi, srećom, nije slomljen - tješi se 56-godišnji član Udruge “Agape”, pokazujući i potvrdu o policijskom alkotestiranju s nula “napuhanih” promila.

- Baš bih volio vidjeti kako bi Hrgović prošao na alkotestu... Možda je zbog toga i pobjegao. A možda i zbog bijesnih mještana, od kojih su mnogi žestoki torcidaši, koji su se već bili počeli okupljati.

Čitav incident imao je naizgled nevinu predigru u središtu Sumpetra. Bila je nedjelja 1. srpnja, 19.30. Ivica Jerčić želio je preparkirati svoje vozilo na mjesto s kojega je upravo odlazio bijeli nissan. No, vozačica ga nije vidjela...

- Išla je u rikverc i svojim automobilom udarila u moj, nije to bilo ništa strašno, no ja sam izišao iz vozila i, priznajem, nimalo pristojnim riječima izderao se na nju. Ona je na to još nepristojnijim rječnikom uzvratila - opisuje Jerčić.

Na vrhuncu verbalne prepirke iz nissana je, s mjesta suvozača, izišao i Mirko Hrgović, te se odlučio na potez zbog kojega bi na travnjaku dobio ne samo crveni karton nego i višemjesečnu zabranu bavljenja nogometom.

- Otvorenim me dlanom, ali ne pleskom, nego udarcem kao u karateu, opalio po licu nakon čega sam, obliven krvlju, pao na tlo. Vrijeđanje, međutim, ni tada nije prestalo. Ženska mi se još i rugala da kakav to stari auto vozim. Kad je Hrgović shvatio da ima svjedoka koji su sve vidjeli, naredio je toj ženskoj osobi da sjedne u auto, pa su pobjegli. Uspio sam ipak zapamtiti registracijski broj ST 663 VJ, što sam rekao i policajcima koji su se ubrzo pojavili na licu mjesta - tvrdi Jerčić.

sumpetar

Žao mu je, veli, što je nerazumno postupio i izvrijeđao vozačicu nissana. No, ipak ne može vjerovati da je netko u stanju udariti invalida pa pobjeći.

- Da je Hrgović čovjek, došao bi barem sutra ujutro, ispričao se i sve bismo zaboravili. Ovako, mogu mu samo poručiti da ću ja prekršajno odgovarati zbog remećenja javnog reda i mira, dok će on, jer sam privatnu tužbu već pokrenuo, masno platiti za ovo što je učinio - rezolutno zaključuje Jerčić.


Policija tri dana "traži" nogometaša

U Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj potvrđena nam je Jerčićeva verzija događaja, no imena samih aktera se ne navode jer policajci još uvijek nisu uspjeli stupiti u kontakt s osobama iz nissana, ni s vozačicom ni sa suvozačem.

Na sinjskoj adresi na kojoj im je prijavljeno boravište nitko, naime, nije pronađen te se, rečeno nam je, izvidi nastavljaju. Neslužbeno smo, međutim, ipak doznali da je bijeli nissan iz Jerčićeva iskaza registriran na Lanu Hrgović, Mirkovu suprugu.


Hrgović: Nemam komentara

Druga strana suzdržala se od davanja izjava o onome što se dogodilo. Komentar na optužbe i njegovu stranu priče pokušali smo dobiti i od samog Mirka Hrgovića.

Kontaktirali smo sa “Splitovim” nogometašem sa željom da se očituje o svemu što se dogodilo. Međutim, Hrgović ipak nije htio komentirati cijeli slučaj.

Povezani članci

Who's Online

We have 292 guests and no members online