Pobjegla od momka, pa je dvojica iskoristila?

Nakon što su dvojica muškarci u dobi od 25 i 28 godina sa šireg omiškog područja privedeni i ispitani na ODO Split zbog sumnje da su u noći s utorka na srijedu na jednom brodu u akvatoriju Hvara silovali jednu 29 godišnju djevojku, oglasilo se svojim odgovorom i ODO Split. - Zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Splitu dana 18. srpnja 2013. ispitao hrvatske državljane (1988., 1985.) zbog osnova sumnje u počinjenje kaznenog djela spolnog odnošaja bez pristanka iz čl. 152. st. 1. i 3.Kaznenog zakona. Kako nije bilo zakonskog osnova za određivanje istražnog zatvora, osumnjičenici su nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode ...

UHIĆENI NA HVARU

Pobjegla od momka, pa je dvojica silovala?

Piše: Marko Didić / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

Splitska policija provodi kriminalističko istraživanje nad dvojicom mladića sa šireg omiškog područja zbog sumnje da su u noći s utorka na srijedu na Hvaru silovali jednu djevojku.

Uz kaznenu prijavu dvojica mladića dovedena su pritvorskom nadzorniku. U četvrtak su dovedeni i na Općinsko državno odvjetništvo u Splitu gdje su ispitani. Mladiće je prijavila 29-godišnjakinja iz Sesveta.

Kako neslužbeno doznajemo, djevojka se godinu i pol dana zabavljala sa zaposlenikom koji radi na jednom turističkom brodu. No, njihova veza završila je teškom svađom pa se djevojka iskrcala s tog broda.

Kako je brod na kojem rade dvojica osumnjičenih mladića bio privezan pored broda na kojemu radi njezin bivši momak, djevojka je prešla na drugi brod u namjeri da se s njima vrati u Split.

Vlasnik tog broda ju je prihvatio, a ona je navodno nastavila ispijati alkoholna pića sa zaposlenicima i ubrzo ju je jedan od njih povukao na ležaj u kabini potpalublja, te s njome ostvario seksualni odnos. Nakon njega je ušao još jedan muškarac i također je silovao, prema njezinu iskazu, a prije dolaska trećega ona se nekako uspjela othrvati i istrčati vani, da bi se potom popela bivšem momku na njegov brod te mu ispričala što se dogodilo.

U prvi mah on to nije vjerovao, mislio je da halucinira, no ona je ostala ustrajna u svojim tvrdnjama, pa su umjesto u policiju otišli u ispostavu Hitne medicinske pomoći u Hvaru.


Negiraju nedjelo

Dvadeset minuta poslije ponoći ravnatelj ispostave dr. Ozren Đerek obavijestio je policiju, koja je nakon toga nastavila krim-obradu. Mladići koji se dovode u vezu sa silovanjem pred policajcima koji su ih ispitivali poricali su djelo.

Što se točno događalo i hoće li broj uhićenih ostati na njima dvojici, znat će se nakon što svoj posao odradi Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Povezani članci

Who's Online

We have 233 guests and no members online