Dubci: Omišanin sletio u provaliju

Akcija spašavanjaNevjerojatnu sreću u prometnoj nesreći imao je Ibrahim Asani (55), obrtnik iz Omiša, vozač osobnog automobila Opel Astra, kada je ostao živ nakon što se u ponedjeljak oko 15 sati survao u provaliju na Dubcima. Zajedno s vozilom zaustavio se nakon 100-njak metara pada u granju makije i uspio sam izići iz potpuno uništenog automobila, koji se potom zapalio. Ubrzo su pristigli vatrogasci Omiša, Brela i Makarske, posebnim nosilima izvukli vozača iz vrulje, te ugasili požar ...

OPET NESREĆA NA DUBCIMA

Omišanin se autom survao u provaliju od 60 metara i ostao živ

Izvor: Slobodna Dalmacija
Foto: Ivo Ravlić / Cropix


Nakon medicinske obrade u KBC Split Asani je pušten na kućnju njegu, sa Schanzovim ovratnikom, a po njegu su stigli brat mu, sin i prijatelji.

Ibrahim Asani

Po izlasku iz bolnice novinarima Slobodne Dalmacije je rekao:

- Vozio sam iz Omiša prema Makarskoj, ispred mene su bila dva automobila i išao sam ih pretjecati na dijelu ceste gdje je to dozvoljeno. No, u trenutku kada sam krenuo u pretjecanje, automobil iza mene išao je mene pretjecati, pa sam se morao vratiti u svoj kolnički trak. Kako nije bilo mjesta da stanem u kolonu, sletio sam automobilom u provaliju.

Dubci: Omišanin sletio u provaliju


Mladić iz Brela spasio mu život

Ibrahim se sjeća da je nekako ispao iz automobila, što mu je na koncu spasilo živo.

- Prvo čega se sjećam kada sam došao svijesti bilo je da sam ugledao jednoga mladića u civilu koji me je odvukao od zapaljenoga automobila, trave i makije i tako mi je spasio život. Mislim da se radi o mladiću iz Brela i on je mobitelom nazvao pomoć. To što sam preživio, pravo je čudo. Da se auto nije zapalilo, da nije bilo vatre i dima, nitko ne bi ni znao da sam sletio - na koncu se Ibrahim i nasmijao.

U spašavanju Ibrahima Asanija sudjelovalo je 10 vatrogasnih vozila s 31 vatrogascem.

Dubci: Omišanin sletio u provaliju

Povezani članci

Who's Online

We have 53 guests and no members online