Nikša Marinović o Matijaniću

Da nesretno preminuli Vladimir Matijanić nije bio novinar Indexa njegova smrt ne bi se dovukla niti do malog okvirića u nekakvoj lokalnoj tiskovini s područja na kojem je živio. Isto kao što bi da nema Indexa koji je Vladimiru bio pružio priliku da kritizira društvo uređeno točno na onaj način koji ga je na kraju stajao života, Hrvatska izgledala kao jedna mirna i ugodna mala zemlja za veliki odmor, prepuna odlikaša, dobrih doktora, bez kriminala i sudskih sporova.
Zato je danas posebno gadljivo gledat brojne spodobe koje se sablažnjavaju nad tkanjem društva čije su niti godinama strpljivo preli barem šutnjom i pasivnošću, i nazivanjem likova poput Vladimira "hejterima" i "frustriranim pojedincima kojima sve smeta". A takvi ljudi su uglavnom mirni i pristojni pojedinci kakav je i on sam, kako se nažalost čuje iz objavljenih snimaka, ostao do kraja.
Šutite lijepo kao što ste šutili i do sada i kao što ćete za 3 dana opet šutit i nastavite se bojat vlastite sjene i i dalje sa strahopoštovanjem izgovarat imena pojedinih doktora i fiškalčića kod kojih bi vam možda jednog dana mogla zatrebat veza pa se ne biste "šteli zamerati".
A ako mislite da Vladimirova smrt nije bila uzaludna, sjetite se samo da njegov omiljeni "doktor" večeras mirno spava i svaki dan očekuje proračunsku plaću temeljenu na koeficijentu plagiranog redikuloznog doktorata, a nisu se ni mnogi pravi doktori pametnije domogli diplome.
Ja ću ga se uvijek sjećati jer pravih "hejtera" je toliko malo da se ne moram posebno niti truditi da ga ne zaboravim.

Izvor: FB Nikša Marinović

Povezani članci

Who's Online

We have 73 guests and no members online