Blagajnica godinama potkradala 'Peovicu'

Dugogodišnja blagajnica omiškoga Komunalnog poduzeća 'Peovica' Ankica Stanić (53) iz Zvečanja sustavno je potkradala spomenuto poduzeće koje se bavi održavanjem javnih gradskih površina. Naime, Ankica Stanić uredno bi pečatirala račune za održavanje  gradskoga groblja i naplatila ih građanima, a obrazac i novac bi ostavila sa strane. Odmah po utvrđenom stanju uručen joj je otkaz te je i sama priznala krivicu. Policiji je podnesena prijava o pronevjeri novca, a po dosadašnjoj evidenciji utvrđeno je da je oštetila tvrtku za 108.727.82 kuna, što najvjerojatnije nije konačan iznos pronevjere ...

 

DUGI PRSTI
 
Grobarinu u svoj takujin

 
Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

 
Cijela priča postala je jasna tek u lipnju ove godine kad je, inače uzorna i ljubazna radnica, sa 25 godina staža, poslana na godišnji odmor, nakon što je tri godine to odbijala.
 
Potom su u ured KP 'Peovica' svakodnevno pristizali građani s opomenama za neplaćene račune održavanja gradskoga groblja, a koje su inače platili.
 
Naime, Ankica Stanić uredno bi pečatirala račune i naplatila ih, a obrazac i novac bi ostavila sa strane.  Godišnji nije htjela koristiti kako bi se oštećenim strankama ispričala za pogrešku i nastavila s istom praksom.
 
Prema riječima direktora KP 'Peovica' Nikole Mimice, na njezin dugogodišnji rad nije bilo pritužbi. Sumnjivo je bilo tek nekorištenje godišnjeg odmora.
 
Odmah po utvrđenom stanju uručen joj je otkaz te je i sama priznala krivicu. Policiji je podnesena prijava o pronevjeri novca, a po dosadašnjoj evidenciji utvrđeno je da je oštetila tvrtku za 108.727.82 kuna.
 
Postupak prijave je u tijeku pa se pretpostavlja da to nije konačan iznos jer se građani s potvrdama još javljaju.
 
KP 'Peovica' je poslalo opomene na sve adrese kako bi se ustvrdio točan broj oštećenih.