Pretučen ispred Malibua - i nikom ništa!

Kafić "Malibu"Točno tri godine prošle su otkako je Tomislav Čulić (30) iz Dugog Rata brutalno pretučen pred kafićem “Malibu” u Splitu, a do sada ni jedno ročište na splitskom Općinskom sudu nije sazvano. Čulić je nakon tučnjave, u kojoj se sasvim slučajno našao, proveo 12 dana u komi, a nitko od sudionika događaja nije ni dana proveo u pritvoru. U Istražni centar Županijskog suda u Splitu privedeni su u veljači 2006. godine Gordan Jukić (29), kick-boksač i reprezentativac Hrvatske u K1 kategoriji, Tomislav Jurišić (28), Mario Grančić (28) i pokojni Branko Čipčić (28), svi iz Splita, no pušteni su da se brane sa slobode ...

TRI GODINE PROŠLE SU OD PREMLAĆIVANJA TOMISLAVA ČULIĆA (30), A KRIVCI JOŠ NISU ODGOVARALI

Pretučen ispred "Malibua" - bio u komi, ali sudu to nije prioritet

Piše: Tonka Čubelić
Snimio: Joško Ponoš / CROPIX
Izvor: Slobodna Dalmacija

Tomislav ČulićZa ozljeđivanje Čulića drškom pištolja optužili su redara Serđa Šarića, koji se uskoro, kada je čuo da policija traga za njim, sam prijavio.

- Bio sam student fizike i servisni savjetnik u Audiju, bavio sam se profesionalno nogometom, igrao sam četiri godine u Bundesligi i kratko u hrvatskoj prvoj ligi. Nakon tučnjave proveo sam 12 dana u komi, oduzeta mi je svaka mogućnost za napredovanjem. Najviše me boli to što sud ništa nije učinio. Prvo je trebao ići postupak za pokušaj ubojstva na Županijskom sudu, da bi to poslije bilo prekvalificirano u nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prebačeno na Općinski sud. Razočaran sam pravosuđem jer još ništa nije pokrenuto, a tri su godine prošle - ispričao nam je Tomislav Čulić.

Čulić se jednostavno našao na krivome mjestu u krivo vrijeme. Kako je pokazala istraga, to je bio obračun između dvije skupine mladića koji je počeo tjedan ranije. Tučnjava je bila pokušaj osvete redaru Jukiću i njegovu kolegi zbog sukoba u kojem su tjedan ranije Van Damme i njegova ekipa izvukli deblji kraj, a Čulić se tu slučajno zatekao.

- Tretira me se kao nekoga komu je ispred kafića slomljen nos, a to što sam ja ponovno učio hodati nikoga nije briga. Pravo je čudo što sam uopće živ. Zahvaljujem Bogu, medicinskom osoblju koje je radilo tu noć i policiji koja je svoj posao obavila korektno. Jednostavno sam došao u situaciju kada više ne mogu čekati.


‘Boli me kad vidim što se događa’

Ja sam tu večer došao u kafić, naručio sam mineralnu, a znam da su spominjali da me netko od redara opalio, ma nije mi bitno tko je to bio, nego samo želim da pravda napokon bude zadovoljena. Nakon reanimacije dijagnosticirali su mi frakturu lubanje, frakturu čeljusti, nagnječenje mozga, Kafić "Malibu"krvarenje mozga, moždanu komu, ali duševna bol moje obitelji ostat će zauvijek, i zato me to sve što se događa boli - zaključio je razočarano svoju priču Čulić.

- Sada se čeka preraspodjela spisa jer su oni neravnomjerno raspoređeni. Mi smo od Vrhovnog suda dobili listu prioriteta, a to su stari predmeti kojima prijeti zastara ili pak slučajevi u kojima je netko u pritvoru.

U ovom slučaju ne prijeti ni zastara, a nitko nije ni u pritvoru. Meni je najlakše uzeti friški predmet, a ovaj jest relativno takav, ali ja imam preko 400 spisa i jednostavno ne mogu sve stići. Imam čak i neke slučajeve iz 1992. godine. Ta preraspodjela spisa bi se trebala obaviti za desetak dana, a dok to ne bude gotovo, ja ne mogu planirati budući rad - prokomentirala je slučaj sutkinja Marisa Matić kojoj je dodijeljen ovaj slučaj.

Who's Online

We have 218 guests and no members online