Je li došlo vrijeme da se sazna istina?

Obitelji poginulih vatrogasaca teškom mukom odlučile su izaći u javnost s fotografijama koje mijenjaju dosadašnju sliku Kornatske tragedije u kojoj je 30. kolovoza 2007. poginulo 12 vatrogasaca. Igor Marinović i Joško Klarić vele da su fotografije prema kojima se vidi da su vatrogasci dva puta gorjeli, te da su njihova tijela nakon stradavanja premiještana. Obitelji vatrogasaca se nadaju da će nakon ovoga netko iz državnog vrha, vojske i MUP-a konačno reagirati i da će se se sumnje koje se nadvijaju nad kornatsku tragediju napokon razriješiti ...

 

DVIJE GODINE POSLIJE

Klarić: Naša su djeca dva puta gorjela

 Izvori: Novi List, Slobodna Dalmacija

- Ti ljudi su gorjeli dva puta. Na prvoj fotografiji nema niti jedne vlati trave. Od čega su opet mogli izgorjeti. Pa oni sjede, poskidali su odjeću sa sebe, čekaju pomoć. Helikopter koji je došao natopio je teren benzinom i to ih je ponovno spalilo, stvorilo je doslovno eksploziju koja ih je zgazila. Od helikoptera su bježali, a ne od trave. Helikopter ih je prvi ugledao nakon što ih je požar ozlijedio, a zašto to nitko do sada nije objavio. To se ne zna, kao niti za ovu fotografiju. Skriva se, a sada je valjda jasno zašto - govori Joško Klarić, otac poginulog Dina Klarića, i sam vatrogasac koji je prvi našao stradalu skupinu.

- Dvije godine ne možemo dobiti odgovor na pitanje tko je vozio taj helikopter, tko je uništio vrpce i zašto. Kao što ne znamo tko je slikao ovu fotografiju koju smo dobili poštom. Ne treba niti podsjećati da je na otok prije dolaska policije i istražnog suca koji je tek sutradan u 13 sati započeo očevid, stigla vojska koja je sve okupirala i vršljala terenom, a u istrazi nema izjave niti jednog jedinog specijalca koji je tamo bio, veli Klarić.

Igor Marinović, otac poginulog Ivana Marinovića, ističe kako činjenicu da su vatrogasci dva puta gorjeli, potvrđuje i položaj njegova sina.


PROČITAJ VIŠE...
http://www.novilist.hr/Vijesti/Novosti/klaric-3A-nasa-su-djeca-na-korna.aspx

Povezani članci

Who's Online

We have 186 guests and no members online