'Male' krađe za veliki odmor

Najviše kaznenih djela tijekom ljeta u Splitsko-dalmatinskoj županiji što ih počine stranci događaju se na makarskom području, doznaje se u splitskoj policiji, a čak više od polovice počinitelja tih djela su stranci koji tu ljetuju ili pak ciljano stižu na obalu kako bi činili razna kaznena djela. Odmah nakon Makarske, po broju kaznenih djela u kojima se kao počinitelji pojavljuju stranci slijede Split, Omiš, Solin, Hvar, Brač te Trogir. Stranci se većinom bave imovinskim kaznenim djelima, u kojima prevladavaju krađe, u manjem broju teške krađe i provale, te krivotvorenje novca i isprava, prijevare i naposljetku iznude ...


Strani kriminalci rado 'ljetuju' kod nas

 Izvor: Monitor.hr, HINA

Policijska analitika pokazala je kako su u 95 posto ovih prijavljenih slučajeva počinitelji bili muškarci u dobi od 20 do 30 godina, među kojima je najviše državljana Bosne i Hercegovine, ali ne zaostaju tu ni Česi, Slovaci, Rumunji, državljani Srbije, Crne Gore, Njemačke i Švedske.

Strani kriminalci rado 'ljetuju' na našoj obali

Uz kaznena djela policija je nekolicinu stranaca prijavila i zbog raznih vrsti prekršaja, kažu u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj. Riječ je o fizičkom sukobljavanju, najčešće ispred, i u ugostiteljskim objektima, alkoholiziranost, kockanje, šibicarenje i prosjačenje, ali i prekršaji vezani uz drogu i nasilničko ponašanje u obitelji.

Povezani članci

Who's Online

We have 505 guests and no members online