Obilježavanje Godine borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti

U sklopu obilježavanja Godine borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti, u nedjelju 14. veljače u 11.30 sati Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije podijelit će svečani ručak za sve korisnike Caritasova blagovališta u Zrinsko-frankopanskoj 43 u Splitu. Tom prigodom siromasima će se obratiti i sam splitsko-makarski nadbiskup dr. Marin Barišić koji će blagosloviti jelo i blagovati sa siromasima. Učinit će to po uzoru na Sv. Oca Benedikta XVI. koji će istoga dana i u isto vrijeme pohoditi jedan centar Biskupijskoga Caritasa u Rimu. Naime, Organizacija Ujedinjenih Naroda je na prijedlog Caritas Europa ovu godinu proglasila Godinom borbe protiv siromaštva i socijalne isključenosti. Ovaj događaj je početni i svakako prvi u nizu događaja i manifestacija koji će se u svrhu suzbijanja siromaštva održati na lokalnoj, nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini ...


Primopredaja montažnog objekta za obitelj Cvjetković


Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija


Primopredaja montažnog objekta kojega su za obitelj Cvjetković zajedničkim sredstvima izgradili Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije i Općina Okrug izvršit će se u utorak 16. veljače u 11 sati u mjestu Okrug na Čiovu.

Ovaj Caritasov projekt bio je predviđen za prošlu godinu, ali je odgođen zbog tragične smrti oca obitelji Cvjetković koja ima petero malodobne djece. Do sada su živjeli u neadekvatnim uvjetima, pa ih je Caritas uključio u svoje Projekte poboljšanja stambenih uvjeta.

Primopredaju objekta izvršit će načelnik Okruga Ivica Radić i ravnatelj Caritasa prof. Slavko Jerončić.

Who's Online

We have 215 guests and no members online