Vjeronaučna olimpijada u Omišu

Katolička ligaU srijedu 24. veljače održat će se Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada na temu "Kardinal Alojzije Stepinac – uzor svećenika". Za osnovnoškolce natjecanje će biti u Osnovnoj školi „Prof. Filip Lukas“ u Kaštel Staromu, a za srednjoškolce u Srednjoj školi "Jure Kaštelan" u Omišu. Program započinje u 9 sati. Ured za pastoral mladih naše nadbiskupije priređuje korizmenu duhovnu obnovu za sve sudionike Katoličke malonogometne ligeIvan Pavao II.“ u nedjelju 28. veljače u 19 sati u kapeli Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Cilj je obnove na početku korizmenog vremena i proljetnog dijela natjecanja obnoviti se u Kristu ...


VIJESTI IZ NADBISKUPIJE


Katolička liga -. ekipa župe Sv josip Dugi Rat


Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Ovogodišnja zajednička korizmena rekolekcija svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije održat će se u srijedu 24. veljače u Gospinu svetištu Vepric.

Središnja će tematika u ovoj Svećeničkoj godini biti usmjerena razmišljanju o svećenicima i njihovoj duhovnoj službi u svakodnevnom radu i životu, evanđeoskom pozivu i vjernosti riječi Božjoj. Rekolekcija počinje u 9.30 sati.

Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije organizira stručni skup za sve vjeroučitelje u školi na temu „Crkva proročka zajednica“. Stručni skup će se održati u subotu 27. veljače u prostorijama Nadbiskupskoga sjemeništa u Splitu s početkom u 8.30 sati.

Predavanje o temi „Kateheza i vjeronauk u kontekstu evangelizacijskog poslanja Crkve“ održat će dr. don Alojzije Čondić.


župna ekipa Sv. Josip Dugi Rat
Malonogometna ekipa župe Sv. Josip Dugi Rat uspješno se natječe u katoličkoj ligi