Teološki simpozij o poziciji Crkve i vjere u današnjem svijetu

Međunarodni teološki simpozij u Splitu, njegovo 19. izdanje, održat će se od 24. do 26. listopada u velikoj dvorani Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu. Osnovna tema simpozija bit će Recepcija Drugog vatikanskog sabora, s posebnim osvrtom na crkvu u Hrvata, te poziciju Crkve i vjere u današnjem svijetu ... 

MEĐUNARODNI TEOLOŠKI SIMPOZIJ

O poziciji Crkve i vjere u današnjem svijetu

Izvor: Slobodna Dalmacija

Prvog dana simpozija bit će predstavljen zbornik radova XVIII. međunarodnog znanstvenog simpozija “Antropološka i religiozna dimenzija žrtve” o kojemu će govoriti profesori Ante Vučković i Marinko Vidović, dok će kasnije o “Učiteljskom značaju II. vatikanskog sabora” govoriti i profesor Salvador Pie-Ninot, predavač u Rimu i Barceloni.

I idućih dana bit će žive rasprave na temu aktualne pozicije religije, vjere i sakralnog: u petak će tema biti “Crkva u današnjem svijetu. Pastoralna konstitucija” koju će predavati profesor Edmund Arens iz Luzerna, dok će o pastoralnosti na kušnji govoriti profesor Gilfredo Marengo iz  Rima.

Konačno, zagrebački profesor Ante Crnčević govorit će o “Liturgiji između dostratnosti i potrebe trajne obnove”, a docent Darko Tomašević iz Sarajeva o “Recepciji Svetoga pisma u nekim katehetskim priručnicima u usporedbi s jednim američkim iskustvom”.

Zadnjeg dana, u subotu, izvanredna profesorica Valentina Mandarić iz Zagreba govorit će o “Odgoju u zrcalu saborske baštine”.

Povezani članci

Who's Online

We have 192 guests and no members online