Don Anđelko Kaćunko predstavio svoju petu knjigu

Don AnđelkoPovodom Mjeseca hrvatske knjige, u Kaštelima je predstavljena knjiga "naše gore list" don Anđelka Kaćunka "Vikar crkve naše Gospe”. Peta don Anđelkova knjiga izbor je iz propovijedi koje je tijekom tri godine održao u gospićkoj katedrali, gdje je bio na službi župnog pomoćnika (vikara), i u nekim župama Gospićko-senjske biskupije. Pred brojnim posjetiteljima knjigu je predstavio don Anđelkov prijatelj, publicist i novinar “Slobodne Dalmacije” Ivan Ugrin ...

NOVE KNJIGE

Vikar naučio kako se ne smije šutjeti

Izvor: Slobodna Dalmacija

- Kaćunkove propovijedi su poticaj zrelom obraćenju, u njima je najviše riječi o plodnom zajedništvu obitelji, a ova knjiga može služiti i kao priručnik zdravstvenog odgoja, naravno, onakvog kakvog je Bog zacrtao u naravi svakog čovjeka i kako nas uči Crkva - kazao je Ugrin.

Iz razgovora s don Anđelkom nazočni su saznali kako je autoru ova knjiga jako draga, iako je u početku nije želio, a zahvalu je uputio svojim propovjedničkim uzorima i prijateljima, od kojih je naučio kako se ne smije šutjeti.

Propovijedi u knjizi, koja je nastajala od 2008. do 2011. godine, napisane su na način blizak većini čitalačke publike.

- Propovijed uglavnom nastojim složiti u tri djela, nakon čitanja evanđelja istaknem okolnosti u kojima je izrečena Isusova riječ, onda tu poruku unesem u neke elemente današnjice te na kraju svake propovijedi ponudim biblijsko rješenje – kazao je don Anđelko naglasivši kako putujemo prema vječnosti u zajedništvu s drugim ljudima i u prijateljstvu s Bogom, a tko to ne želi može tražiti druga rješenja, jer se Isus nikome ne nameće.

Povezani članci

Who's Online

We have 367 guests and no members online