A u zoru Zornica me budi..

U našoj župi Svetog Josipa u Dugom Ratu od ponedjeljka, 29.11.2021. opet počinju intenzivne duhovne pripreme za proslavu nadolazećeg Božića. Jedan od vidova pripreme vjernika biti će i rane svete mise u zoru, popularne Zornice. Svete mise zornice održavati će se našoj župi Svetog Josipa u Dugom Ratu svakog dana tijekom došašća osim nedjelje s početkom u 6 sati. Ujutro.
Naša župa se u neka bolja i sigurnija vremena kao rijetko koja mogla pohvaliti s mnoštvom vjernika koji su u ranu zoru, prije posla ili drugih svakodnevnih obveza, dolazili na ranu svetu misu i tako započinjali svoj radni dan. Rane svete mise, zornice, održavati će se i ove godine, u skladu s svim epidemiološkim preporukama za održavanje misa. - Srca gore, evo zore! - poručuju iz dugoratske župe svima koji se pripremaju za najradosniji blagdan, za Božić.

MB

Da smo u Americi, ne bi bilo neobično da se netko poduzetan sjeti da nakon mise na trgu Svetog Josipa ranomisnicima podjeli ili ponudi i šalicu tople kave ili čaja.. ali kako smo u Dugom Ratu...