Don Grubišić: Iz biskupa Perića govori Dioklecijan

don Ivan GrubišićZabranili su mu da predaje na fakultetu, trpi mobing unutar Crkve, a sada ga biskup iz Hercegovine u njegovu gradu proziva pred tisućama ljudi... “Carski duh Dioklecijana danas ne progoni ognjem i mačem, nego medijima, čak i unajmljenim glasom iz Crkve, kojemu je do vlastite ekshibicije, a ne do promocije Crkve Božje”... U riječima biskupa Ratka Perića jasno se vidi da se odnose na don Ivana Grubišića jer u Hrvatskoj nema svećenika koji tako kritički govori o pojavama unutar Crkve. Neukusno je i deplasirano od Perića što je iskoristio vjerničko okupljanje da bi poslao poruku mržnje svom neistomišljeniku - to se nigdje u svijetu ne radi. Ako Perić ima nešto protiv Grubišića, onda mu je trebao uputiti pismo ili se obratiti njegovom nadležnom biskupu, a ne provoditi verbalni linč - kaže teolog Drago Pilsel za Slobodnu Dalmaciju, navodeći da je Perića na ovakav istup vjerojatno ponukalo gostovanje don Grubišića u Latinici na temu “Crkva i biznis”...

biskupi

Piše: Saša Jadrijević Tomas / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija

A što biskupi zamjeraju Grubišiću? Crkvu je najviše zaboljelo kada je aktualizirao pitanje milodara i osudio “iznuđivanje” novca od vjernika, kao i naplaćivanje različitih usluga preko internih cjenika - taksovnika. On je i navodio da su mu prijetili pojedini svećenici.

Don Ivan Grubišić
Don Ivan Grubišić


- Rekao je da duh Dioklecijana progoni kršćane kroz medije, ali mnogi bi rekli da se duh rimskog imperatora nazire baš u riječima biskupa Perića - kazao je za Slobodnu Dalmaciju don Grubišić, navodeći da njega mediji ne “unajmljuju”, nego će on i dalje, kaže, kada mu savjest bude nalagala, govoriti o negativnostima u Crkvi i društvu.
 

Povezani članci

Who's Online

We have 262 guests and one member online

  • admin