Božićni koncert za mladež

božićni koncert za mladežBožićni koncert za mladež u nedjelju 21. prosinca u crkvi sv. Frane u Splitu. U lijepom ozračju prepune crkve na koncertu je nastupilo deset vokalno-instrumentalnih sastava Splitsko-makarske nadbiskupije, koji redovito pjevaju u svojim župnim zajednicama na nedjeljnim župnim misama i u drugim prigodama. Izvođači su, osim hrvatskih, izveli i božićne pjesme drugih naroda, a cilj je koncerta bio duhovno obogaćenje mladeži te produbljivanje njihova osjećaja crkvenosti ...

Izvor: Splitsko-makarska nadbiskupija

Na samom početku mladima se obratio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Osvrnuvši se na lik i djelo sv. Franje čije ime nosi crkva na Obali, nadbiskup je kazao da kao što je spomenuti svetac pokušao scenski prikazati otajstvo Isusova rođenja tako i danas mnogi nastoje slikom, riječju i glazbom doprijeti u to otajstvo te ga prenijeti drugima.

božićni koncert za mladež

"Uz ovu crkvu koja je na jedan način i simbol naše Rive gdje se mladi druže, gdje se stvaraju prijateljstva, gdje mladi hodaju i zaljubljuju se, događa se raspjevani hod ususret Božiću, događa se raspjevano Došašće", kazao je predstojnik Ureda za mlade i duhovnih zvanja mr. don Jenko Bulić.

Nadbiskup Barišić je najavio skupine koje su prisutne meditativno uvele u ozračje Božićne radosti i u ovom vremenu darivanja ih obdarile svojim pjesmama, te je čestitao svima Božić i Novu 2009. godinu.

Program je započeo pjesmama „Molitva“ i „Ko' košuta“ koje je izveo domaćin VIS Sperantes, a zatim su s božićnim pjesmama nastupili VIS Riječ, VIS Dujam, VIS Gloria, VIS Gospa od Zdravlja, VIS Mihovil, VIS Via Crucis, Znak mira, VIS Izidor i VIS Dominik koji je Božićni koncert za mladež zaključio s pjesmom  "Sretan Božić, Hrvatska".
  

Povezani članci

Who's Online

We have 194 guests and no members online