Završeni grubi radovi na novoj crkvi u Omišu

Zvonik na župi sv. Petra na PrikuZavršena je prva faza tzv. grubih radova na izgradnji nove crkve i  pastoralnog centra župe sv. Petra na Priku u Omišu. Budući da je nova župa sv. Petra na Priku u Omišu bez adekvatnih liturgijskih prostora, župa sa preko 3000 vjernika i trendom naseljavanja potreba za izgradnjom nove crkve nametnula se sama po sebi. Gradnja je započela u jesen 2007. godine zajedničkim donacijama Nadbiskupije, župljana i Grada, malo po malo faza grubih radova dovršena je tek sada ...


Završeni grubi radovi na pastoralnom centru župe sv. Petra u Omišu


Piše: Nikolina Tomasović / Slobodna Dalmacija
Izvor: Slobodna Dalmacija


- Nažalost, i na ovaj projekt odrazila su se ova teška recesijska vremena, poslovi su gotovo zaustavljeni, ali Bog uvijek pronađe put za svoje djelo pa tako dotakne srca dobrih ljudi koji su spremni pomoći, reći će nam don Ivan Delić župnik pritom dodajući kako je primarno dovršiti crkvu da se Božić dočeka u njoj.

Zvonik crkve sv. Petra na Priku
foto: J.B.

Sadašnje privremeno rješenje tzv. «Limenka» koja to doslovno i jest, nalazi se na autobusnom kolodvoru, prokišnjava, a i često je na meti nedobronamjernih gostiju u noćnim satima.

Tako bi Omiš dobio osim lijepe crkve i pastoralni centar čija bi vrata bila otvorena svima, naravno dobronamjernima, jer bi tako riješili i gorući problem Omiša, a to su okupljališta i prostorije za mlade.

Dobar primjer pomoći u izgradnji pokazao je i gospodin Josip Milavić vlasnik tvrtke „Studenac“ koji svojom donacijom želi potaknuti i druge da slijede njegov primjer jer, kako kaže, u ovim teškim vremenima više nego ikad potrebni su nam vjera i crkva.

Povezani članci

Who's Online

We have 366 guests and no members online