Uskrsna poruka nadbiskupa Marina Barišića

Uskrs- Nisu li i gospodarske krize posljedica zbroja naših grešnih povoja: egoizma, nepravde, nepoštenja, ovisnosti, vidljivih i nevidljivih povoja, komunističkog socijalizma, a sada povoja gruboga kapitalizma, ali uvijek istog tkanja onog praznoga groba? Sadašnje stanje u našem društvu i svijetu nije posljedica prirodne katastrofe, već rezultat ljudske gramzivosti i pohlepe. Od svih recesija najopasnija je ona čovjekova uma i srca - kriza ljudskosti, upozorio je u uskrsnoj poruci Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup ...

USKRSNA PORUKA

Nadbiskup Barišić: Najopasnija je recesija uma i srca

Piše: S. Horvat / Slobodna DalmacijaNadbiskup Marin Barišić
Izvor: Slobodna Dalmacija

- Vjerujem da nam je svima stalo do povijesne istine, a osobito do poštovanja prema tolikim žrtvama na različitim stranama i mjestima, koje su čak žive u odjeći bacane u jame i rudnička okna, iz kojih se vadilo bogatstvo, a u njihovu su se prazninu osobe bacale kao otpad.

Povijest ne možemo promijeniti, ali ju je potrebno odmotati iz povoja šutnje, tame i lažno prikazane prošlosti, kazao je nadbiskup Barišić, vjerojatno aludirajući i na nedavno pronađene posmrtne ostatke u rudniku Barbarin rov u Sloveniji.

- Bez duhovnog, osobnog uskrsa, nemoguće je građansko i društveno uskrsnuće, kazao je Barišić.