Počela je i službena kampanja za lokalne izbore

Počela je službena kampanja za lokalne izbore, koji će se održati za dva tjedna. Ona neslužbena traje već tjednima. Kampanja će trajati 13 dana i zasigurno će biti burna. Za  dužnosti u lokalnoj samoupravi u Općini Dugi Rat bori se 12 kandidacijskih lista za Općinsko vijeće te 9 kandidata za načelničko mjesto. Promidžba se mora voditi slobodno, otvoreno, javno i argumentirano, a svako drukčije ponašanje i način vođenja takvih aktivnosti u suprotnosti je sa zakonom i etikom izbornog ponašanja. Državno izborno povjerenstvo (DIP) podsjeća da sudionici izbora u troškove izborne promidžbe moraju uvrstiti i one nastale prije početka službene izborne promidžbe, neovisno o tome s kojeg su računa ti troškovi podmireni, a odnose se na izborne materijale koji se upotrebljavaju i u vrijeme promidžbe ...

LOKALNI IZBORI

Počela i službena kampanja za lokalne izbore

Izvor: DIP

Kandidati koji obavljaju neku od tih dužnosti smiju i trebaju to nastaviti činiti u vrijeme provedbe izbora, ali ne na način koji bi predstavljao njihovu ili promidžbu političkih stranaka za raspisane izbore, upozorava DIP.

Financiranje izborne promidžbe će s mjerodavnim izbornim županijskim, gradskim i općinskim povjerenstvima nadzirati DIP, uključujući i moguće nepravilnosti ako se kandidati kao dužnosnici županija, gradova i općina za promidžbu koriste sredstvima proračuna tih jedinica, uredskim prostorijama, službenim vozilima, uredskom opremom i slično.

Povezani članci

Who's Online

We have 269 guests and no members online