Pametno: 10 stvari na koje politika od 1991. nije odgovorila, a mi imamo rješenje

Stranka Pametno na zahtjev Dalmatinskog portala navela je 10 stvari na koje politika od 1991. nije odgovorila, a oni znaju što i kako treba učiniti. Evo njihovog odgovora u 10 točaka...

PAMETNO

10 stvari na koje politika od 1991. nije odgovorila, a mi imamo rješenje

1. Politika nije sistem zapošljavanja stranačkih ljudi i njihovih pridruženih obitelji i prijatelja. Politika je rad za opće dobro.

2. Svi javni i državni servisi postoje zbog građana, a ne njih samih. Informatizacijom i apsolutnom transparentnošću svaki će građanin moći  u svakom trenutku pratiti rad javnih servisa i ocjenjivati ih, po potrebi i smjenjivati.

3. Korupcija svakim danom nagriza sve veći komad Hrvatske. Pametnim indeksom korupcije svaki će takav političar, ili zaposlenik postati vidljiv i nepoželjan u sustavu.

4. Umjesto podobnih - sposobni. Poslovi i tržište sada počivaju na stranačkim iskaznicama. Pametnim obrazovanjem i uređenjem društva cijenit će se isključivo znanje, sposobnosti i vještine. Nebitni su i lijevi i desni.

5. U ladicama na sudovima drže se predmeti, procesi traju godinama, sankcije se provode samo nad nezaštićenima. Pametno pravosuđe vratit će pravnu sigurnost, nema više nedodirljivih. Svatko je odgovoran za svoje postupke u društvu.  

6. Zemlja znanja jedna je u nizu floskula, koja je uništila generacije naše djece. Obrazovanje i znanost su pametni temelji društva. Kriterije dižemo visoko i natječemo se s najboljima u svijetu.

7. Učitelji i profesori su poniženi u društvu. Pametnim reformama vraćamo im dignitet i postaju najtraženija zanimanja u bližoj budućnosti Hrvatske.

8. Žene nisu samo kvota na listama za izbore. Žene su ravnopravni članovi društva, jednako uspješne i cijenjene u svim profesijama i položajima u zemlji.  

9. Ukinimo diskriminaciju prema osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju. Mrežom socijalnog poduzetništva omogućavamo im povratak u društvo i integraciju u zajednici.  

10. Sport nije stranačka kasa odabranih. Sport je važan za razvoj fizičkih aktivnosti naše djece, dajemo im priliku da se bave sportom, uživaju u njemu i navijaju bez političkih i interesnih utjecaja.

Povezani članci

Who's Online

We have 74 guests and no members online