Ivica Puljak: Počela je politička kampanja i stvari iz moje perspektive ovako izgledaju

HDZ je izabrao pristojnijeg predsjednika, čije retorika je manje-više ovakva: ja nisam ništa kriv za ono što se događalo i majke-mi-mile više tako nećemo raditi. Pročitajte u nastavku zašto mu ja ne vjerujem.. A Narodna koalicija? SDP-u se ne da raditi. To su veće ekplicitno rekli i tako su neradili kada su zadnji put bili na vlasti. Oni su, zajedno s HDZ-om, od Hrvatske napravili gospodarski najnefikasniju državu, u kojoj mladi misle da je im jedina budućnost iseliti se u neku drugu državu. Prioritet SDP-a u svim ovim godinama je bio isključivo njihova osobna korist, a za društvo ih nije bilo baš previše briga. I po tome SDP=HDZ.. Most isto tako, kao da se nitko ne sjeća što su radili od kada su došli na nacionalnu scenu, a evo da vas podsjetim: pojavili su se bez transparentne organizacije, bez želje da uopće razmišljaju o programu, samo s par floskula tipa "mi smo protiv HDZ-a i SDP-a", "mi smo za stručnost i reforme", dobili 19 mandata na izborima i onda sve što su govorili pogazili. Doveli su na vlast HDZ, formirali i sudjelovali u najgoroj vladi u povijesti Hrvatske, niti jednu reformu nisu niti pokrenuli.. Što nam na kraju ostaje?.. Ako kažem Pametno, reći ćete da sam prepotentan, pa tko smo to mi. Zato ću reći da nam ostajemo mi sami sebi. Odite do ogledala, pogledajte se, zamislite 10 minuta nad našim društvom, projicirajte se u budućnost i zamislite u kakvoj državi želite živjeti. Takvu državu mi možemo izgraditi, i to usprkos ovoj ekipi odozgo. Ali jedino kroz ozbiljnu političku organizaciju, ne stihijski i samo s dobrom voljom. Dobra volja, strpljivost, izdržljivost, rad i znanje su neophodni, ali nisu dovoljni. Sve to treba uvezati, organizirati, izaći na izbore ili barem pomoći nama koji želimo aktivno sudjelovati u izborima, koji želimo voditi i uistinu mijenjati ovo društvo na bolje..

Počela je politička kampanja i stvari iz moje perspektive ovako izgledaju

Piše: Ivica Puljak

HDZ je izabrao pristojnijeg predsjednika, čije retorika je manje-više ovakva: ja nisam ništa kriv za ono što se događalo i majke-mi-mile više tako nećemo raditi. Zašto mu ja ne vjerujem? 1) Zato što o njemu ništa ne znamo, 2) zato što mi opasno zvuči kao Sanader, 3) zato što je u HDZ-u ostala potpuno ista ekipa, 4) zato što nam ovo govore već 25 godina i od Hrvatske su učinili zemlju na začelju Europe. Naravno, treba čovjeku dati priliku, ali ne da upravlja zemljom, nego neka on reformira HDZ i onda se javi s ovom retorikom. Za to će mu, po najoptimističnijim prognozama, trebati barem jedan izborni ciklus od 4 godine. Zato ni u snu ne glasujte za HDZ.

Most isto tako, kao da se nitko ne sjeća što su radili od kada su došli na nacionalnu scenu, a evo da vas podsjetim: pojavili su se bez transparentne organizacije, bez želje da uopće razmišljaju o programu, samo s par floskula tipa "mi smo protiv HDZ-a i SDP-a", "mi smo za stručnost i reforme", dobili 19 mandata na izborima i onda sve što su govorili pogazili. Doveli su na vlast HDZ, formirali i sudjelovali u najgoroj vladi u povijesti Hrvatske, niti jednu reformu nisu niti pokrenuli, srušili su jedinu pravu reformu, kurikularnu, podržavali Hasanbegovića i njegovo divljanje u kulturi i društvu općenito. Na kraju im se dogodio Karamarko, i sada na temelju toga što su naizgled riješili problem koji su sami stvorili, ali usput i napravili milijun drugih problema, idu s istom retorikom ponovo u izbore. Njihova vizija države je opskurna Hrvatska 19. stoljeća i dragi moji prijatelji, nemojte im za to dati glas. Opet će nas prevariti, jednom su to već napravili.

A Narodna koalicija? SDP-u se ne da raditi. To su veće ekplicitno rekli i tako su neradili kada su zadnji put bili na vlasti. Oni su, zajedno s HDZ-om, od Hrvatske napravili gospodarski najnefikasniju državu, u kojoj mladi misle da je im jedina budućnost iseliti se u neku drugu državu. Prioritet SDP-a u svim ovim godinama je bio isključivo njigova osobna korist, a za društvo ih nije bilo baš previše briga. I po tome SDP=HDZ. OK, njihova svjetonazorska vizija Hrvatske nije crna kao Mostova ili Hasanbegovićeva (i ekipe oko njega), ali oni svojim (ne)djelovanjem neće Hrvatsku pokrenuti. Nego ćemo s njima stagnirati.

O HNS-u i HSLS-u neću puno, samo da mi je žao što nisu uspjeli zadržati vjerodostojnost ideje liberalne demokracije, nego su s njom trgovali i na kraju je prodali. Ali najgore od sve što se događa ovih dana s tom ekipom je što su radi populizma krenuli udesno, prigrlili HSS, ne radi uvjerenja već radi izbornog inžinjeringa. Pa se opet javlja Jambo sa svojim idejama, a Beljak kaže jučer da je njemu Glavaš heroj, a ne zločinac, te da mu je Bandić OK. A i Bandić kaže za Narodnu kolacijiju da može i s njima, a i s crnim vragom (ne znam za koga misli da je crni vrag). Sve u svemu, Narodna koalicija je otišla “udesno", ako oni uopće imaju neki smjer. Glas za njih je bačen glas.

Što nam na kraju ostaje? Ako kažem Pametno, reći ćete da sam prepotentan, pa tko smo to mi. Zato ću reći da nam ostajemo mi sami sebi. Odite do ogledala, pogledajte se, zamislite 10 minuta nad našim društvom, projicirajte se u budućnost i zamislite u kakvoj državi želite živiti. Takvu državu mi možemo izgraditi, i to usprkos ovoj ekipi odozgo. Ali jedino kroz ozbiljnu političku organizaciju, ne stihijski i samo s dobrom voljom. Dobra volja, strpljivost, izdržljivost, rad i znanje su neophodni, ali nisu dovoljni. Sve to treba uvezati, organizirati, izaći na izbore ili barem pomoći nama koji želimo aktivno sudjelovati u izborima, koji želimo voditi i uistinu mijenjati ovo društvo na bolje.

SADA nam je AKTIVNA pomoć svih vas nužna. Nemojte nas kasnije tapšati po ramenu i govoriti kako smo krasni i divni, ali eto vi ste ipak dali glasi ili pomogli ovim drugima, jer .... svatko ima svoj razlog ...

Društvo smo mi, mi u njemu živimo, mi ga gradimo i bit će nam onako kako to mi hoćemo. Pridružite nam se u stranci Pametno ili pomozite na neki drugi način, Hrvatska će tako sigurno biti bolja!

Povezani članci

Who's Online

We have 346 guests and no members online