Prva karta pametnog preustroja Hrvatske

- Neke naše regije, gradovi ili općine još strahuju od reforme javne uprave i lokalne samouprave jer ih nitko ne informira što ona stvarno znači i koliko će Hrvatsku promijeniti – na bolje. Sve su stranke svjesne nužnosti te reforme, ali puno njih plaši ljude, navodeći da će izgubiti poslove i suverenitet, a ne govore im da bez te reforme država ne može unaprijediti svoje usluge, smanjiti troškove te prestati s opterećenjima u proračunu, a samim tim, ni postaviti okvir gospodarskog rasta. Stranke gledaju isključivo svoje, političke interese i gdje će smjestiti svoje kadrove, a mi gledamo interese građana i u tome je ključna razlika između naše i ostalih politika – istaknuo je Ivica Puljak, tajnik stranke Pametno danas predstavljaući kartu predočava novi administrativno-teritorijalni ustroj Republike Hrvatske s pet regija i 123 urbana centra, umjesto sadašnjih 556 gradova i općina te 20 županija i grada Zagreba. Time je stranka Pametno vrlo konkretno prikazala što reforma javne uprave i lokalne samouprave donosi pojedinoj regiji..

REFORMA JAVNE UPRAVE I LOKALNE SAMOUPRAVE

Izvor: DalmacijaNews

Upravo je stranka Pametno prva u Hrvatskoj predstavila i trogodišnju projekciju državnog proračuna, u kojoj su jasno dali do znanja kako bi svoj program proveli u djelo i na konkretnim primjerima.

- Nama je dosta lažnih obećanja, ispraznih nabacivanja nerealnim brojkama o rastu, o zapošljavanju, o naknadama pojedinim skupinama. Sve to slušamo punih 26 godina, s cijelim nizom vladajućih. Vrijeme je da netko kaže istinu i otvori ljudima oči. Stranka Pametno to upravo čini, s ozbiljnim programom, prvim proračunom u predizbornoj kampanji u Hrvatskoj i s ozbiljnim ljudima, koji će sve to i provesti – dodala je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno.

PROČITAJTE VIŠE..

Povezani članci

Who's Online

We have 116 guests and no members online