Pametno: Split će biti grad s najboljim obrazovanjem u Hrvatskoj

– Stalno se priča o nedostatku vrtića, svaka izborna kampanja znači novo razbacivanje obećanjima o gradnji vrtića, škola.. a čim se svi probude nakon izbora – to uvijek ostanu samo prazna obećanja. Pametno planiranje budućnosti naše djece podrazumijeva ne samo gradnju vrtića i jaslica, već i poticanje zapošljavanja potrebnih kadrova koji će se baviti našim najmlađim Splićanima – kazala je Marijana Puljak i dodala da stranka Pametno u svom programu planira otvaranje dva nova splitska vrtića, ali i poticanje zapošljavanja šest do 10 odgajatelja u vrtićima te po dva defektologa, logopeda i psihologa. Pametno će završiti škole Pazdigrad i Pujanke, izgraditi školu na Kili te nadograditi školu Kamen-Šine. Pametno će svakako uvoditi informatičko opremanje škola, kao i dodatne izvannastavne aktivnosti u svaku školu koje se moraju i dodatno urediti, od okoliša do sportskih aktivnosti..

Izvor: Pametno.org

Split može postati grad s najboljim obrazovanjem u Hrvatskoj, istaknula je danas stranka Pametno medijima. Bez obzira na zaustavljenu kurikularnu reformu i posljedice sve lošijeg statusa školstva, gradovi mogu i sami pridonijeti razvoju obrazovanja i boljim znanjima svoje djece. Osim toga, potrebne su značajne promjene i u predškolskom odgoju splitske djece, kako bi ona bila ukorak s europskim standardima.

– Stranku Pametno se cijelo vrijeme najviše veže uz obrazovanje i znanost i zna se da smo u tom dijelu programa najjači jer, među članovima, imamo cijeli niz učitelja, profesora, znanstvenika.. Naravno da smo o školstvu i kako nadići trenutačnu situaciju razmišljali i u svom gradu. Imamo plan i do 2031. Split će sigurno postati grad s najboljim obrazovanjem u Hrvatskoj. S tim da ćemo neke promjene uvoditi odmah, a za neke ipak treba vremena – istaknula je Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno i kandidatkinja za gradonačelnicu Splita.

Povezani članci

Who's Online

We have 200 guests and no members online