Ministar državne imovine Goran Marić u petak u posjetu Dugom Ratu

"Čuda" se dešavaju, ipak je predizborno vrijeme, vrijeme kada se biračima daju najveća, sistemska, obećanja i sipaju iz stranačkih rukava najjači aduti.. a ima li koga u državnom aparatu jačeg i dugoraćanima važnijeg i dražeg od ministra državne imovine Gorana Marića?! Bivši nogometni sudac, doktor ekonomije Goran Marić (HDZ) u petak bi, saznajemo, trebao doći u Dugi Rat pružiti podršku u izbornoj utrci našem načelniku Jerku Rogliću te se na licu mjesta i osobno uvjeriti u stanje svoje neiskorištene i zapuštene imovine, tzv. javnog dobra u vlasništvu RH (i pomorskog dobra u vlasništvu županije) na prostoru bivše tvornice "Dalmacija" Dugi Rat..

U PETAK SASTANAK NA VRHU

Ilustracija i tekst: Mladen Banović
Izvorna slika gore za ilustraciju te slike dolje: Ante Čizmić

Naravno da u ovom dugoratskom gospodarskom zlovremenu naši općinari nisu sjedili skrštenih ruku (ma kako se to nama, "neinformiranima", činilo) već su na nizu posjeta prisavskim ministarstvima tražili i tražili i tražili nekog novog Aleksandra Velikog koji bi se usudio presjeći ovaj metastazirani gordijski investicijsko-vlasnički čvor u kojem je bilo baš svega: od birokratskog otezanja s izdavanjem dozvola, migova na radove bez dozvole, radova bez dozvola i plana, pravog rudarenja (ali ne bitcoina), opasnog frackinga (za zdravlje dugoraćana!), inspekcija, zabrana, prosvjeda, medijskih radioaktivnih manipulacija, prijetnji, izdaja (i pljačke) u vlastitim redovima, sudskih tužbi, još malo sudskih protutužbi i par tona birokratskih zavrzlama.. o čemu će, nakon "Generala", Tonči Vrdoljak (ako ga lokalni meštar kamere Danijel Bolić ne preduhitri) najvjerojatnije uskoro snimiti i pravi domovinski film s puno strasti, malo ekonomije, zeru ekologije i nula seksa.


   foto: Ante Čizmić

I napokon se našim općinarima izgleda potrefilo pokucati na prava vrata, i rješenje je, kažu, nedugo potom napokon i pronađeno, a sami detalji su pred finalizacijom i u skladu s već dogovorenim projektom sanacije terena na ovom mjestu. Dobre vijesti, ali poučeni sad već povijesnim dugoratskim iskustvom pričekati ćemo radije na toplu dugu jesen pa da poput nevjernog Tome vidimo te pomake i na terenu.. to smanjivanje brda šljake i njeno nestajanje na horizontu takoreći povijesnog centra našeg mista. Nekadašnje Tvornice oko koje je prije 100-tinjak godina sve i počelo.

Agendu posjeta ministra Gorana Marića Dugom Ratu u petak ne znamo, pa nećemo sad ovdje špekulirati oko daljnjih poteza u ovoj velikoj partiji pokera u kojoj blefirima još uvijek igra prolazi, a ulog je previsok - najveći cjeloviti javni prostor za brownfiled investiciju u turizam od Splita do Makarske! Ako ne i dalje. Baš me zanima kako će proći veliki igrač Goran Marić u novom djeljenju karata, hoće li mu zaista uspjeti istjerati na čistac sve blefere za stolom i da li će se opet nastaviti igra s pravim igračima. Mi pasivizirani i dekinitrani gledatelji teško da uživamo u ovoj predugoj partiji pokera u kojoj je čip naša bolja budućnost, a mogli bi smo.., da su bleferi odavno pročitani i da je netko pratio sve poteze protivnika, izdao mu sve dokumente na vrijeme i tražio ga da svima pokaže karte kad je trebalo..

Povezani članci

Who's Online

We have 205 guests and no members online