Zašto ću u nedjelju otići na izborno mjesto i glasati

lokalni izboribiralištePoštovane mještanke i mještani, ako smo Vas do sada donekle uspjeli informirati o kandidatima i izbornim listama koji su iskazali interes za predstavljanjem i putem ovog medija, i ako smo vas ponekad i zabavili našim ležernijim pristupom ovim "teškim" predizbornim temama, ovaj članak će biti drugačiji jer lokalni izbori su ozbiljna stvar. U nedjelju, 17. svibnja Vi ćete neposredno odlučivati, i to jedan jedini put u četiri godine, o onima koji će upravljati vašim novcem koji izdvajate za izgradnju kanalizacije, zasad samo jednog dijela Općine, za prostorno i urbanističko planiranje, odvoz i zbrinjavanje otpada, zaštitu od požara, javnu rasvjetu, sportske klubove, udruge građana, dječje vrtiće, izgradnju i održavanje lokalnih cesta, parkova i ovo par dječjih igrališta, besplatni prijevoz učenika, pomoć socijalno ugroženim kategorijama stanovništva, nagrade našim marljivim učenicima i studentima, itd.,itd... Birači na lokalnim izborima odlučuju o sudbini svih nas. Izađite na izbore. Budite i vi među njima. Ako ste nezadovoljni nemojte misliti kako se ništa ne može promijeniti, nemojte se praviti da vas sve to ne zanima. Ne zabijajte glavu u pijesak, jer ovoga puta izbore može presuditi baš Vaš jedan jedini glas. U naredne četiri godine imamo priliku učiniti ovu našu sredinu ljepšom i ugodnijom za rad i življenje. Svih nas. Stoga, nemojte propustiti ovu priliku! ...


IZAÐITE NA IZBORE!

Zašto ću u nedjelju otići na izborno mjesto

i glasati

Priredio: Mladen Banović

načelniciOsvrnemo li se oko sebe možemo vidjeti da se u Lijepoj našoj zahvaljujući našoj poniznosti i njihovoj bezobzirnosti stvorila snažna interesna političko-gospodarska elita koja zloupotrebljava povjerenje građana.

Institucije lokalne samouprave često su pretvorene u njihov servis, a odluke su se umjesto u općinskom vijeću, gdje nažalost ne sjede najbolji i najsposobniji među nama, donosile u poglavarstvu ili stranačkim gnijezdima.

Lokalna samouprava nije uspjela promijeniti način upravljanja Općinom, te počevši od sebe upravu ovom Općinom učiniti efikasnijom, jeftinijom i jednostavnijom za korištenje mještanima iako postoji zbog njih te nije sama sebi svrha.

Tv Dugi RatNije znala razmišljati strateški i planski nego je većinu stvari prepustila da se dogode same od sebe, pukim slučajem. Nije još uspjela iskoristi postojeće razvojne potencijale naše Općine, a niti svojim radom ubrzati taj složeni multi-disciplinarni proces o kojem svaki čelnik iz mandata u mandat tvrdoglavo misli da zna sve (a zna malo ili ništa).

No nećemo se sad puno osvrtati unazad, o tome je na TV Dugi Rat u predstavljanju kandidata i lista već puno toga rečeno, ali mislim da se svi možemo složiti u jednom - moglo se i moralo bolje!

Ne, nećemo Vas niti sad početi "nagovarati" da zaokružite listu broj 6. Nezavisnu listu Joška Čizmića, niti će vam ona preko noći rješiti sve općinske probleme i pretvoriti našu Općinu u zemlju "meda i mlijeka"...

Nezavisna lista Joška Čizmića


Dok vam neki ovih dana olako obećavaju slične stvari i sve ono što želite čuti, poput npr. kapitalnih mega projekata u koje nisu baš najbolje ni upućeni i u kojima aktivno niti ne sudjeluju, a drugi nude nepostojeći novac bankrotirane države, mi bi vas samo zamolili da svratite pažnju i na one koji mogu samo obećati da će raditi najbolje što mogu u skladu s svojim znanjem, radnim elanom i mogućnostima, surađujući s ostalim članovima Općinskog vijeća, gdje se nadaju da će na osnovu vaše izborne podrške ući.

Podržite one koji svojim dosadašnjim društvenim djelovanjem mogu garantirati da će s vašim novcem upravljati racionalno i planski, inteligentno racionalizirajući troškove, što ne znači njihovu eliminaciju već optimizaciju na način da se dobije najbolji konkretni učinak, one koji razmišljaju i kako doći do novih sredstava u proračunu, a ne samo kako raspodjeliti sredstava u postojećem, za potrebe ove sredine premalom proračunu.

glasajteGlasajte za one, ma tko oni bili, koji će nastojati promijeniti shvaćanje upravljanja općinom o nužnosti prihvaćanja odgovornosti. One koji će surađivati sa stručnjacima u području njihovog rada (a posebno onima koji žive u našim malim mjestima), institucijama i civilnim sektorom na osmišljavanju strategije razvoja Općine i na odabiru kvalitetnih projekata, koji nakon toga neće završiti na dnu ladice ili nedostupni u kućnim "trezorima" bivših načelnika, već ćemo aktivno tražiti put do europskih fondova.

Nitko nema rješenje za baš sve probleme. Takvih ste se u ovoj kampanji već nagledali i naslušali. Ali za razliku od drugih čija je glavna deviza "ne talasaj" ili "sjaši Murta da uzjaše Kurta" mi, Nezavisna lista Joška Čizmića, imamo jaku želju početi mijenjati lokalne prilike na bolje.

Razvijati ćemo uzajamno povjerenje između mještana i lokalne samouprave pravovremenim pružanjem informacija uz mogućnost rasprave i organiziranjem zajedničkih aktivnosti poput  okruglih stolova, javnih tribina, kontinuiranog informiranja o radu Općine...

dugi rat

Promovirati ćemo Općinu Dugi Rat kao turistički i kulturni centar koristeći postojeće ali i buduće turističke potencijale, te kulturne institucije, manifestacije i udruge.

Na našoj nezavisnoj listi za Općinsko vijeće okupljamo mlade ljude, kako godinama tako i duhom, na koji su vrijedni, marljivi i cijenjeni radnici, ekonomisti, učitelji, inžinjeri, kulturnjaci, sportaši i sportski djelatnici, poduzetnici...

Naši ljudi su i dosada ulagali sebe u brojne projekte za dobrobit svog mjesta na područjima projekata za mlade, kulture, sporta, informacijskih tehnologija, razvoja civilnog društva, ekologije, organizatori smo brojnih manifestacija i priredbi, kulturnih i sportskih događaja...

lista joška čizmićaNažalost, nismo uspjeli ujediniti naše rascjepkane nezavisne liste i time Vam i dokazati zajedničku zrelost dostojnu trenutka u kojem se nalazi Općina Dugi Rat, no ipak, vjerujemo da ćete u nedjelju nagraditi naš elan i entuzijazam i spremnost na suradnju u radu Općinskog vijeća, u svim inicjativama i akcijama od koristi za naša mala mjesta i Općinu.

Ulazak članova Nezavisne liste Joška Čizmića u Općinsko vijeće Općine Dugi Rat na ovim lokalnim izborima znači da se svima Vama koji želite aktivno sudjelovati u promjeni i razvoju ove naše male Općine širom otvaraju vrata. To je naša snaga.

Mi se ni u svakodnevnom životu ne dijelimo generacijski, rodno, socijalno, nacionalno ili politički. To je ono nešto što u Dugom Ratu i ne možemo baš naći na svakom koraku. Zajedništvo.

To je dosad neiskorištena snaga kojom želimo probuditi ovu uspavanu Trnoružicu (našu općinu) i naša mala mista koja neizmjerno volimo.


nezavisna lista

Povezani članci

Who's Online

We have 157 guests and no members online