Svi se nadaju većini

općinavijećniciOvaj tjedan u mnogim će našim općinama i gradovima biti obilježen sjednicama novih općinskih i gradskih vijeća, a pregovori i dogovori u većini njih u punom su zamahu. U našoj maloj Općini, kako smo već naveli na ovom portalu u jednom prethodnom članku, svi se nadaju - većini. Na pokušaju uspostavljanja vlasti na prvoj sjednici novog općinskog vijeća, koja je zakazana za četvrtak, moglo bi doći do situacije da niti jedan predloženi kandidat ne bude glasovima potrebne većine izabran za predsjednika općinskog vijeća, pa se samim tim ni vijeće ne bi moglo konstituirati. Iako je do sjednice preostalo tek nešto više od dva dana i to je ponekad dovoljno vremena za određene odluke i dogovore u posljednji tren, a kako bi se i javno vidjelo tko je i kako odredio svoj položaj na dugoratskom političkom horizontu, tko je bio najbolji pregovarač, a tko je nasjeo na političku baketinu u skladu s onom narodnom: "obećanje ludom radovanje", ostaje nam biti strpljiv jer će novi vijećnici uskoro sjesti u svoje vijećničke stolice i prvi put dizanjem ruke u ovom mandatu odlučiti o nečemu ...

BRONHI... S OKUSOM TRGOVINE

Svi se nadaju većini

Piše: M.B.

Hoće li  najbolji među nama  uspjeti "iz prve" oformiti novo općinsko vijeće?

Hoće li se možda tvrdoglavo ići u "pripetavanje" (jer zakonski rok za formiranje najviše instance lokalne vlasti je 90 dana)?

Ili će možda kao krajnji i najekstremniji "blokovski" i "koalicijski" rezultat svega biti novi lokalni izbori, odlučiti će se u četvrtak.


Ako nam to obveze i mogućnosti dopuste, vaši lutajući reporteri popratit će s kolegama iz TV Dugi Rat i ovu sjednicu …

 

FOTO DETALJI S JUČERAŠNJEG DUGORATSKOG PREDSTAVLJANJA NOVE KNJIGE IVANA UGRINA

načelnik i zelić
načelnik i zelić
ugrin i joško čizmić

Povezani članci

Who's Online

We have 221 guests and no members online