Čestitamo Dan domovinske zahvalnosti

braniteljiknin 1995.4. kolovoza 1995. započela je ključna hrvatska vojno-redarstvena akcija "Oluja". U samo 48 sati oslobodila su se okupirana područja sjeverne Dalmacije, južne i istočne Like, te Korduna i Banije. 30.000 srpskih vojnika i 80.000 srpskih civila bježi iz Hrvatske, premda ih hrvatska vlast od početka akcije poziva da ostanu. Akcijom "Oluja" završen je Domovinski rat u kojemu je poginulo 11.000 Hrvata, 37.000 ih je ranjeno, a 30.00 je nestalih, a broj branitelja od tada raste i raste i još im se ne zna "točan" broj. 5. kolovoza, na ovogodišnji Dan domovinske zahvalnosti proslavit ćemo 14 godina od vojno-redarstvene akcije 'Oluja' koja se obilježava diljem Lijepe naše polaganjem vijenaca za pale branitelje, paljanjem svijeća i misama zahvalnicama, te proslavama, koncertima, izložbama.. Nove naraštaje treba kontinuirano upoznavati s istinom o Domovinskom ratu, važne obljetnice treba dolično obilježavati, ali sve to treba uklanjati iz dnevne politike ...


14 GODINA 'OLUJE'

Piše: Mladen Banović

akcija OlujaNažalost, dnevna politika još itekako prlja uspomenu na jedan od najznačajnijih datuma novije hrvatske povijesti.

Politička izaslanstva i ove će se godine izmjenjivati za govornicama, davati će se prigodne izjave na prigodnim proslavama, koje uglavnom služe u službi samopromocije, a manje radi pravih branitelja kojih će malo biti u prvim svečarskim redovima, a koji će, naravno, opet biti prepunjeni poitičarima i ostalim "zaslužnicima".

I ove će se godine održati dvije "paralelne" središnje proslave praznika, jedna, službena, u Kninu, i ona druga koja će se održati u Čavoglavama.

Da su Hrvati ovako bili podjeljeni za vrijeme Domovinskog rata ovaj praznik nikad ne bi slavili!

poginuli hrvatski branitelji

Neka im je laka hrvatska zemlja.

U(ne)redništvo ovog Portala iskreno i od srca čestita Dan domovinske zahvalnosti svim hrvatskim braniteljima, svim mještanima naše Općine i posjetiteljima ove stranice, te svim žiteljima naše domovine!

 

Povezani članci

Who's Online

We have 573 guests and no members online