Željko Kerum u 'Nedjeljom u dva'

Željko KerumLijepo je biti gradonačelnik Splita jer volim Split. To mi je bila želja i mislim da ću ostvariti puno od onoga što sam obećao, rekao je Željko Kerum jučer u emisiji HTV-a "Nedjeljom u dva". Za zapadnu obalu predviđa troškove od 50 milijuna eura i opovrgnuo je kako to radi samo da bi njegov hotel Marjan dobio pet zvjezdica, budući da ih već ima. Ja ponekad prijeđem granicu, a novinari stalno, komentirao je Kerum svoj odnos s novinarima. Tvrdi da je svaka osoba koju je zaposlio u Gradu zaposlena zbog svojih kvaliteta, a ne prijateljskih ili rodbinskih veza s njim ...


GRADONAČELNIK

Željko Kerum u 'Nedjeljom u dva'

Izvor: T-Portal

Tvrdnje predsjednika splitskog HDZ-a dr. Dujomira Marasovića da na posao dolazi svaka dva dana po pola sata Kerum je odbacio i poručio mu da i dalje može lajati. Smatra da je Marasović najveća nepogoda HDZ-a.

željko kerum


Svake noći maštam

Kerum je rekao da je statistički dobit njegove tvrtke manja jer su investiciju trgovačkog centra Joker uključili u amortizaciju. Odbacio je tvrdnje da je tijekom Domovinskog rata prodavao hranu iz Caritasa i tako se obogatio.

Svake večeri prije spavanja maštam, priznao je Kerum. Dok je bio mali maštao je kako će biti bogat, a i danas je sretan kada nekome može pomoći. Za plaću svojih radnika, posebno blagajnica i čistačica, rekao je da nijedna nema plaću ispod 3.500 kuna.

Dodao je da on ne određuje vrijednost radnika na tržištu i misli da je plaća za ove prilike pravedna. Ako bi u ovom trenutku podigao plaću duplo, tvrtka bi mi propala za godinu dana, tvrdi Kerum.

Više sam ja dobra u životu napravio nego što ste vi zamislili, odgovorio je Kerum na pitanje Aleksandra Stankovića razmišlja li ikada o svojim radnicima i odnosu prema njima.

Kerum se osvrnuo i na konkurenciju. Rekao je da je Ivica Todorić spasio državu jer je zaposlio puno radnika, iako se ne slaže s poticajima koje je dobio od države. Srbima i Crnogorcima ne bi dopustio ulazak na hrvatsko tržište jer od njih nikada ništa dobro. Ne bi dopustio ni da mu oni budu u obitelji.


Nisam ja tražio mišljenje o sebi

kerumVezano uz problem s vrtićima u Splitu, rekao je da DORH radi svoj posao, ali mu je zanimljivo kako su u njegovu slučaju jako brzo reagirali. Ne žali što je posao dao prijateljima jer je u 30-ak dana trebalo napraviti veliki posao, a to se može samo s ljudima kojima se vjeruje.

Kao gradonačelnik već je odobrio gradnju trgovačkog City Centra i Konzuma pa smatra kako je to dokaz da on kao gradonačelnik ne pogoduje samom sebi.

Misli da je normalno što je kao gradonačelnik dao pozitivno mišljenje o izgradnji vlastita trgovačkog centra Keri. Nisam ja tražio mišljenje o sebi, nego nadležno ministarstvo, rekao je Kerum.

Ponovio je da neće dati enormne iznose za cestu pokraj rodilišta.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 699 guests and no members online