Osvrt The Economista na stanje u Hrvatskoj

Tjednik The Economist objavio je članak o stanju u Hrvatskoj. Utjecajni Britanski tjednik Hrvatsku opisuje kao zemlju u kojoj gospodarstvo stagnira, nezaposlenost raste, a mladi su zatrovani mržnjom. Gospodarstvo bi se moglo prestati urušavati, nakon pet godina. Ali nezaposlenost je preko 20 posto, pa se rijetki čude što Hrvati gube vjeru u vodstvo i EU. Premijer nije osoba koja bi nadahnula, ekonomija mu je dosadna, a odlukama zbunjuje i pristalice. Čelnik oporbe kojoj potpora pada zbog korupcije nepopularniji je čak i od premijera, piše The Economist u ovotjednom broju ...

NAKON EU-FORIJE UPALI U EKONOMSKI BLUES

Izvor: The Economist, HRT

Britanski tjednik, koji ima utjecaj na svjetsko javno mnijenje, upozorava kako su na desnici Katolička crkva, ogorčeni ratni veterani i mnogi mladi Hrvati konzervativniji od svojih roditelja. Predviđaju kako bi im nakon uspjeha referenduma protiv istospolnog braka u prosincu nove mete mogle biti pobačaj i službene oznake na srpskoj ćirilici.

Pišu i o tzv. trećem putu hrvatske politike, a u tom kontekstu spominju Milana Bandića, Nikicu Gabrića i Mirelu Holy.

'Politički se krajobraz mijenja, a u tmurnoj zemlji mnogi novi političari neće biti liberalni', zaključuje The Economist.

Povezani članci

Who's Online

We have 224 guests and no members online