Pošteno suđenje

Godišnjicu ulaska Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije nezahvalni narod ne samo da nije dostojno obilježio, već su mediji o tom datumu objavljivali lažna svjedočenja građanstva o navodnom siromaštvu. S druge strane bilo je onih koji su imali razloga za tulumarenje. Najveći, ako ne i jedini party tim povodom održan je na Pantovčaku, gdje se na poziv predsjednika Ive Josipovića skupila pustopašna elita. Pozornost je osobito izazvalo odlikovanje “Reda kneza Branimira s ogrlicom” za bivšega glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Izlišno je nabrajati slučajeve koje Bajiću nije bilo ni na kraj pokrenuti sve dok njihovi protagonisti nisu završili na političkoj giljotini, ali bi ih potom stizala iznenadna agresivna igra DORH-a. Zato nimalo ne čudi što je izbornik na odlasku, Zoran Milanović, Bajića natjerao da kopačke objesi o klin nakon 12 godina nastupanja za momčad DORH-a, te što mu je vitez od ZAMP-a Ivo Josipović oko vrata objesio Branimirovu bižuteriju. Posebno kada je poznato da je Josipovićev najbolji prijatelj Marko Vojković svojedobno najmanje 288 puta telefonski kontaktirao s bivšim centarforom DORH-a, pa je ovaj dobro obaviješten o okolnostima svih osvojenih prvenstava Hrvatskog društva skladatelja ...

POŠTENO SUĐENJE

Pantovčak pretekao FIFA-u u dodjeli naslova prvaka

Bivši centarfor DORH-a Mladen Bajić odlikovan je zbog izvanrednog pregleda igre i veličanstvenog tajminga

Piše: Petar Glodić / Novosti
Izvor: Novosti


U vrijeme kada se natjecanje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu zahuktava, predsjednik je odlučio najboljim domaćim igračima uručiti titule.

Pozornost je osobito izazvalo odlikovanje “Reda kneza Branimira s ogrlicom” za bivšega glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića. Isti je nagrađen za “višegodišnje zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda RH u području pravosuđa i borbe protiv korupcije”.

Iako je još nekolicina igrača tom prilikom počašćena raznolikim primjercima gvožđa, unisono je mišljenje da je Bajić svoje ponajviše zaslužio – ta čemu služe ogrlice, lente i zlatne kopačke ako ne ovakvim majstorima koji nogometnim rječnikom imaju: a) izvanredan pregled igre, b) vještinu izbjegavanja pogibeljnih duela i ofsajda, c) veličanstveni tajming za gaženje đonom pojedinaca koji su već pali na travu?

Jer ako je netko na domaćoj sportskoj sceni, u ionako žestokoj konkurenciji virtuoznog političkog oportunizma, jednostavno briljirao na terenu, onda je to svakako odlikovani.

Izlišno je nabrajati slučajeve koje Bajiću nije bilo ni na kraj pokrenuti sve dok njihovi protagonisti nisu završili na političkoj giljotini, ali bi ih potom stizala iznenadna agresivna igra DORH-a.

Zato nimalo ne čudi što je izbornik na odlasku, Zoran Milanović, Bajića natjerao da kopačke objesi o klin nakon 12 godina nastupanja za momčad DORH-a, te što mu je vitez od ZAMP-a Ivo Josipović oko vrata objesio Branimirovu bižuteriju.

Posebno kada je poznato da je Josipovićev najbolji prijatelj Marko Vojković svojedobno najmanje 288 puta telefonski kontaktirao s bivšim centarforom DORH-a, pa je ovaj dobro obaviješten o okolnostima svih osvojenih prvenstava Hrvatskog društva skladatelja.

Povezani članci

Who's Online

We have 534 guests and no members online