Ivana Banović, rukometašica Orkana, bila je klinički mrtva, a danas opet igra rukomet

Ivana Banović, mlada Omišanka i protagonistica priče Slobodne Dalmacije bila je dva puta klinički mrtva, prvi put više od sat vremena. Vratila se u život medicinski neobjašnjivo, i za divno čudo bez ikakvih trajnih posljedica. Prije dva mjeseca konačno je opet zaigrala za prvu natjecateljsku utakmicu u dresu RK Orkan iz Dugog Rata. Stala je na teren, uzbuđena kao da igra finale Olimpijskih igara. Bio je to doista njen trenutak. Za pamćenje. Vrijedan epiteta igračice utakmice.
- Kad sam pola godine kasnije došla na kontrolu, slučajno sam srela doktoricu koja me je reanimirala. Kad me je prepoznala zaplakala je govoreći 'znala sam da ne smijem stati'. Tad sam saznala da me je oživljavala punih sat vremena – priča za Slobodnu Dalmaciju Ivana Banović (27), drugo je dijete peteročlane obitelji bez preminulog oca. Živi u skromnoj, ali toplinom ljubavi ispunjenoj kući u Omišu s majkom Marinom, sestrama Kristinom i Helenom i bratom Kristianom.
Ivana je sezonski radnik, a zimi volontira za udruge poput Hrvatskog nadzemlja i SKAC-a i naravno, igra rukomet u RK Orkan Dugi Rat. Obitelj Banović je prava rukometna obitelj. Osim Ivane, tim se sportom bave njene sestre Kristina i Helena, rodice Marina i Marija te rođak Dino Banović. Antologijska slika nastala je prije godinu i pol dana kada su gotovo cijelu sezonu kostur RK Orkana činile Banovićke – njih pet u prvoj šestorci, piše Slobodna Dalmacija.
Ivanina majka Marina Banović prisjeća se dramatičnih dana:  - Ivanu sam ostavila u bolnici s upalom grla. Doktori su isprve tvrdili da to nije ništa strašno, ali na kraju se ispostavilo da nije samo bio problem s grlom. Nisu bili upućeni u tu vrstu bolesti. Ujutro su me nazvali i rekli da je Ivana u teškom stanju i da joj se bore za život. Šokirala sam se. Usljedila je Ivanina teška bitka za život. I pravo Božićno čudo...

Izvor: Slobodna Dalmacija

PROČITAJTE VIŠE..


rk orkan