Domobranke a la carte!

žrtvaU proteklo kratko vremensko razdoblje prosvjedovali su studenti, profesori, poljoprivrednici, gay i lesbo udruge, a ja se pitam tko će prosvjedovati protiv ovakvih Clanak zlodjela i organiziranog kriminala koji se kao karcinom širi i nagriza cijelo društvo? Hoćemo li saznati imena „cijenjene gosopode“ koji zlorabe nezaštićenu djecu i s tako bolesnim umom obnašaju odgovorne dužnosti? Hoće li institucije države stati na stranu jačih i politički nedodirljivih jebača ili će možda nezaštićene štićenice biti povod da institucije pravne države odrade ovo kako pristoji jednoj pravnoj državi za koju se predstavljamo? Hoće li civilna scena i tako slavne NGO progovoriti i organizirati mirne prosvjede kada su tuđa i ne zaštićena djeca u pitanju, ili će se i dalje samo javljati kada im trebaju sredstva i pomoć? Hoće li se baviti Lepim Brenama i Thompsonima ili će se netko uhvatiti u klinč sa stvarnim, životnim problemima? Svaka ova od štićenica je briga cijelog društva, a ne samo doma koji im pruža najnužnije, ali ne i sigurnost, a još manje svijetlu budućnost! ...

AJME NAMA!

Maloljetne štićenice osječkog Doma žrtve pedofilije i silovanja

Piše: esperanza / pollitika.com
Izvori: Jutarnji List, Pollitika.com, Index.hr

žrtve sustavaMaloljetne štićenice osječkog Doma za odgoj djece i mladeži ispričale su novinaru Jutarnjeg lista Dragi Hedlu da su žrtve pedofilije i silovanja unutar organiziranog lanca maloljetničke prostitucije u Osijeku.

Svoje optužbe, koje mogu potkrijepiti SMS-ovima dogovora noćnih sastanaka, spremne su ponoviti u policiji.

Među "mušterijama" koje su im dovodili svodnici su i dvojica visokopozicioniranih političara iz Osijeka, od kojih je jedan u upravi velike državne tvrtke, a drugi je bio visoki dužnosnik jednog ministarstva te jedan poznati osječki odvjetnik, te druge poznate osobe iz političkih, poduzetničkih i pravosudnih krugova, navodi list te objavljuje pisma u kojima su opisani njihovi sastanci s klijentima.

Zgrožena vijesti koje sam pročitala u medijima o najnovijem razotkrivanju kriminala najbljutavije vrste želim vjerovati da će institucije države reagirati onako kako to radi sav civilizirani svijet.

maloljetne žrtve prostitucije i silovanja

Ne samo da smo u dubokoj gospodarskoj krizi, već smo u još dubljoj krizi društvenih odnosa i morala. Tko će biti brži i efikasniji, tko će biti vjerodostojniji u riješavanju tako značajnih tema društva i vremena u kojem živimo, njegovo će biti kraljevstvo ovozemaljsko.

U protivnom... u protivnom, kada ovako nešto pročitam poželim šerijatski zakon u lijepoj našoj.


Istraga osječke policije u slučaju maloljetničke prostitucije u Domu za odgoj djece i mladeži u Vinkovačkoj ulici 61 i podvođenja maloljetnica osječkim političarima, odvjetnicima i poduzetnicima se nastavlja.

Policija je ispitala štićenike i odgovorne osobe doma, a otkriveni su i brojni sigurnosni propusti - nema zaštitara, nema videonadzora na ulazu u Dom, a oko 80 štićenika noću nadgleda svega troje od 30 odgajatelja. Od toga se jedan nalazi na odjelu resocijalizacije, a ostalo svoje na odjelima intenzivnog tretmana i opservacije.

maloljetniceJedan od odgajatelja je Jutarnjem listu ispričao kako djevojke, koje su smještene na prvom katu dvokatnica, često bježe kroz prozor te se obično spuštaju niz vod gromobrana i tako napuštaju sobe, potom preskaču ogradu doma ili se kroz nju provlače, a sve kako bi se našle sa svodnicima ili s "mušterijama" i kako je "javna tajna da djevojke odlaze noću i vraćaju se u sitne sate, a kad ih se uhvati izgovaraju se time da su bile na nekom partyju i obično sve završi bez kazni ili tek nekom zabranom izlaska".

Policijski inspektor koji je radio na slučaju Jutarnjem listu je rekao kako je pod snažnim pritiskom kojeg je vršio jedan političar, "mušterija" maloljetnih štićenica doma i visokopozicionirana osoba u moćnoj državnoj tvrtki, morao prepustiti taj slučaj drugim kolegama.

 

Povezani članci

Who's Online

We have 156 guests and no members online