(Be)smisao turističkih plakata tik pored plaže

"Na magistrali iza Omiša prolazim kraj velikog plakata Hrvatske turističke zajednice. Fotografija plaže na njemu jedva se u detaljima razlikuje od plaže nekoliko minuta laganog hoda od ceste. Dosjetljivi su turistički radnici našli da je razborito upozoriti kako smo na moru, ako je nekome namjerniku slučajno promaklo nekoliko stotina milijardi kubičnih metara slane vode što se na popodnevnom suncu ljeska dolje pod nama. Kome se plakat zaista obraća, upitam se malodušno, zatečen ovim besmislom", piše Ante Tomić u svojoj kolumni u Jutarnjem Listu ...

ANTE TOMIĆ
 
Glupani svud oko nas

 
Imam četrdeset godina, a još se nisam opametio i shvatio da je potraga za smislom uzaludna i da odrasli uglavnom ne znaju što rade
 

Piše: Ante Tomić / Jutarnji List
Izvor: Jutarnji List

 
Jedan glupi džambo plakat na magistrali iza Omiša neočekivano je u meni osvijestio ovu misao iz naslova, ali mogao sam za nju uistinu imati nekoliko tisuća drugih povoda.

Zaustavim se koji put i pokušam nabrojati sve što mi smeta, što je oko mene bijedno napravljeno, sfušano i pokradeno i užasnuto nađem da je jedva nekoliko stvari koje bih mogao pokazati da nisu takve.
 
Ima tako nekih dana kad vam se učini da ništa ne stoji kako treba. Sve je nekako nelogično, nakrivo, nahereno i sjebano. Svijetom upravljaju slaboumni, nekvalificirani i zlonamjerni i ništa u njemu ne funkcionira.
 
Ipak, koliko god to ponavljao, zapravo ne mogu sebi pomoći. Imam četrdeset godina, a još se nisam opametio i shvatio da je potraga za smislom uzaludna i da odrasli uglavnom ne znaju što rade.
 

PROČITAJ VIŠE...
http://www.jutarnji.hr/vijesti/clanak/art-2009,6,27,,167766.jl