MedPaths: I Općina Dugi Rat će koristiti sredstva IPA Programa

Općina Dugi RatUpravljački odbor IPA Programa Jadranske prekogranične suradnje na sjednici početkom prosinca 2010. donio je odluku o listi odobrenih projekata za financiranje za svaki od prioriteta programa. Ukupna vrijednost aktivnosti koje će se provesti na području naše županije kroz odobrene projekte je oko 3,7 mil. eura, a od osam odobrenih projekata jedan će se dijelom realizirati i na području Općine Dugi Rat. Riječ je o projektu "MedPaths (tematske staze uz Cetinu)" za kojeg je iz IPA programa odobreno 2.013.835 eura. U nastavku donosimo pregled odobrenih projekata iz IPA Programa Jadranske prekogranične suradnje koji će se u većini ili dijelom realizirati na području naše županije ...


IPA PROGRAM

Odobreni projekti iz IPA EU fonda

Izvor: Županija SD

Na sastanku u L'Aquili 02.12.2010. zajednički nadzorni odbor "IPA jadranske prekogranične suradnje" (2007-2013) odobrio je 32 projekta za ukupno financiranje od 75 milijuna Eura, 25 milijuna za svaki od tri prioriteta.

LavSastanku je prisustvovao član nadzornog odbora iz naše županije, Joško Stella. Ovi projekti su odabrani među 134 projekta koja su prošla administartivnu provjeru i ocjenjivanje kvalitete koje obavlja  Zajedničko tehničko tajništvo. Program "IPA jadranske prekogranične suradnje" obuhvaća osam zemalja: Slovenija, Hrvatska(7 županija), Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Albanija, Srbija, Grčka i Italija(7 regija).

Splitsko-dalmatinska županija je dobila 3,7 milijuna Eura jer učestvuje u 7 odobrenih projekata.

Najznačajniji su projekti: MedPaths (razvoj ruralnog turizma kroz uređenje tematskih staza) gdje je Agencija za razvoj Splitsko-dalmatinske županije vodeći partner, projekt SLID (poboljšanje kvalitete osoba s invaliditetom) gdje je Županija vodeći partner i projekt Adristorical lands (valorizacija turizma kroz model etno-eko sela na otoku Hvaru) gdje je partner Agencija za razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

Naziv projekata, vodećeg partnera i projektnih partnera s područja županije uključenih u projekte:

1. PITAGORA; San Paolo ltd. Rovinj; Grad Split
 
2. POWERED; Regija Abruzzo; Grad Komiža
 
3. SHAPE; Regija Emilia Romagna; Ustanova Centar za regionalne aktivnosti Programa prioritetnih akcija (SDZ)
 
4. AGRONET; Regija Friuli Venezia Gulia, Finest Spa; Agencija za razvoj Splitsko-dalmatinske županije
 
5. SLID; Splitsko-dalmatinska županija; DES, Ustanova za zapošljavanje, rad i profesionalnu rehabilitaciju osoba s invaliditetom DES, Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije (MUOSID)
 
6. ADRISTORICAL LANDS (etno-eko sela otoka Hvara); Regija Molise –Odjel za turizam; Agencija za razvoj SDŽ
 
7. MedPaths (tematske staze uz Cetinu); Agencija za razvoj Splitsko-dalmatinske županije, RERA SD; Splitsko-dalmatinska županija, Grad Omiš, Grad Sinj, Općina Šestanovac, Grad Trilj, Općina Zadvarje, Općina Dugi Rat.

Povezani članci

Who's Online

We have 146 guests and no members online