Prihvaćen proračun županije za 2018. i rebalans za 2017., a s njim i financiranje niza dugoratskih projekata

Većinom glasova vijećnici splitsko-dalmatinske Županijske skupštine prihvatili su proračun od 894 milijuna kuna za 2018. godinu s projekcijama za sljedeće dvije godine. Za proračun je bilo 30 županijskih vijećnika HDZ-a, HGS-a i Klement Bašić (HNS), a protiv je bilo 17 vijećnika SDP-a, Mosta i stranke Pametno. Župan Blaženko Boban poručio je da će biti novca za razne projekte namijenjene djeci, mladima i razvoju seoskih krajeva. Rekao je da je sve ono što se ulaže u mlade, demografsku obnovu, seoska područja i otoke razvojno te kako misli da će rezultati danas prihvaćenog proračuna biti vidljivi za četiri godine, kada će se potvrditi da su bili razvojni.
Na istoj sjednici vijećnici su donijeli i 3. rebalans proračuna za 2017. s kojim bi trebali biti zadovoljni i mještani općine Dugi Rat jer su njime predviđena i osigurana sredstva za sljedeće projekte s područja naše općine:
  - Uređenje i opremanje dječjeg vrtića Dugi Rat – područnog vrtića Sumpetar
  - Opremanje OŠ Jesenice za projekt e-Dnevnik, nabavka novih računala za informatičku učionicu
  - Sanacija krovišta OŠ Jesenice
  - Izrada Prostorno-planske dokumentacije za izgradnju nove luke Krilo
  - Nadohranu plaža prirodnim kamenom - oblutkom.
Hmm, vidi se da je naš županijski vijećnik Jadran Čizmić odradio odličan posao. Čestitamo!

Izvor: Hina

vijećnici splitsko-dalmatinske Županijske skupštine

Župan Boban je poslije novinarima izdvojio bitne stavke vrijedne gotovo 18 milijuna kuna po kojima će se sufinancirati OPG-ovi, mali obrtnici i poduzetnici zbog čega vjeruje da će se poboljšati gospodarska slika županije. Osim toga, ulagat će se i u demografsku obnovu, sufinancirati udžbenici i financijski pomagati svako novorođeno dijete, a uveden je i program sufinanciranja odgajatelja u poslijepodnevnim smjenama u vrtićima.

Naš župan poručio je da neće poduprijeti gradnju plinske elektrane na Perući.

Kako je rekao, sutra će se održati sjednica Savjetodavnoga stručnog povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš plinske elektrane Peruće na kojoj se odlučuje o prihvatljivosti Studije utjecaja na okoliš.

Povjerenstvo Splitsko-dalmatinske županije tu studiju neće poduprijeti niti će "dati zeleno svjetlo za  Peruću, rekao je župan.

- "Jasan je naš stav o tome, a to su pokazali i zaključci sjednice koju smo održali na tu temu. Biti ćemo protiv. Nadam se da će se uvažiti stav lokalne i regionalne zajednice, ali i šire" - zaključio je župan Boban.