Rekonstruirati će se i opremiti zgrada Orkana u Dugom Ratu

Naša lokalna akcijska grupa "ADRION“ odabrala je 7 projekata za realizaciju iz sječanskog natječaja "Ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“. Dobivenim sredstvima nositelji projekta, jedinice lokalne samouprave (općine), rekonstruirati će i opremiti zgradu nogometnog kluba Orkan u Dugom Ratu, igralište za male sportove u Cisti Provo, opremiti dječji vrtić u Šestanovcu, graditi i opremiti dječje igralište u Drumu/Podbablje, urediti i opremiti Društveni dom u Runovićima, rekonstruirati i opremiti postojeće dječje igralište u Drveniku/Gradac i opremiti i rekonstruirati kuhinju dječjeg vrtića Pčelica u Vrgorcu.

Financiranje male infrastrukture u našim općinama i gradovima

Izvor: LAG Adrion

LAG AdrionDodijeljeni iznos potpore se kretao od 208.348,63 kn do 222.375,00 kn (što je ujedno i maksimalan iznos financiranja po promatranom natječaju) po projektu što ukupno čini 1.541.834,13 kn dodijeljenih sredstava potpore.

Kao organizacija civilnog društva LAG "Adrion" daje doprinos razvoju, naročito kada lokalni projekti nisu prepoznati na nacionalnoj razini. Put ka osiguravanju tih sredstava zahtijeva  puno truda i suradnje svih općina, gradova te stanovnika ovog kraja, koji se je naposljetku isplatio.

Povezani članci

Who's Online

We have 434 guests and no members online