Nove, besplatne WiFi pristupne točke u Općini Dugi Rat

Općina Dugi Rat prošla je još 2018. na europskom natječaju WiFi4EU koji joj je osigurao sredstva, 15 tisuća eura, za nabavku najsuvremenije opreme za wi-fi pristupne točke na javnim mjestima. Lijepa je  to prilike da se konačno proširiti "bandwith", ali i doseg, postojećeg (još od 2013.) besplatnog hotspota Dugi Rat, te da se u "mesh" WiFi mrežu povežu i ostali djelovi Dugog Rata te proširenjem iste i ostala mjesta naše općine.
Godina je 2021. i inicijativa WiFi4EU konačno je zaživjela u Dugom Ratu. Na stranicama naše Općine objavljena je obavijest o proširenju kapaciteta besplatan pristup bežičnom internetu za sve mještane i sve posjetitelje u javnim prostorima te uvođenju još pet lokacija WiFi pristupnih točaka (uz postojeće dvije: zgrada Messer Croatia plin na Glavici i Stara zgrada općine): zgrada NK Orkan, centar – kružni tok, zgrada općine, caffe bar Rivica (u realizaciji) i caffe bar Pino (u realizaciji). Opremu je i još instalira tvrtka Smartnet na sedam lokacija u Dugom Ratu koje su grafički prikazane u nastavku članka.
Korištenje besplatnog pristupa internetu je jednostavno. Na području pokrivenosti WiFi signalom i sa odgovarajućim uređajem (mobitel, tablet, računalo,..) priključite se na WiFi4EU mrežu (lozinku nije potrebno upisivati). Nadamo se da će se provedba ovog projekta nastaviti još u ovom desetljeću i to na način da se postepeno područje pokrivenosti WiFi signalom proširi put Duća i Jesenica i da obuhvati cijeli priobalni, najgušće naseljeni, dio naše općine.

Piše: Mladen Banović

Nove, besplatne WiFi pristupne točke u Općini Dugi Rat