Liderice u lokalnoj zajednici

sandra nikšićŽene su zastupljene u tijelima vlasti u lokalnoj samoupravi sa sramotnih 12%. U Gradskom vijeće Grada Omiša od 19 vijećnika, 5 su žene (U Općini Dugi Rat situacija je još gora, u Općinskom vijeću nema niti jedne jedine žene! op.ur.). Lokalni izbori u svibnju 2009. godine moraju biti prvi korak ka postizanju uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca u procesima donošenja odluka u Hrvatskoj, imajući pri tome u vidu i činjenicu da žene čine 52% biračkog tijela. Socijaldemokratski forum žena SDP-a, Omiš u suradnji s nevladinom organizacijom CESI- Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, je organizirao radionicu "Liderice u lokalnoj zajednici", u ponedjeljak 9. veljače 2009. godine. Radionicu je vodila Sandra Mitrović Nikšić, predsjednica Foruma žena ...

SOCIJALDEMOKRATSKI FORUM ŽENA OMIŠ

Djelimo znanja i informirajmo javnost

Piše: Sandra Mitrović Nikšić
Predsjednica SDFŽ Omiš

Socijaldemokratski forum žena SDP-a, Omiš u suradnji s nevladinom organizacijom CESI- Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, je organizirao radionicu "Liderice u lokalnoj zajednici", u ponedjeljak 9. veljače 2009. godine. Radionicu je vodila Sandra Mitrović Nikšić, predsjednica Foruma žena. 

sandra nikšić

Projekt se provodi u partnerstvu s Norveškom narodnom pomoći i potporom Ureda za ravnopravnost spolova Vlade RH, a zasniva se na norveškim iskustvima postizanje rodne ravnopravnosti i analizama statusa žena u Hrvatskoj.

Cilj radionice je bio prepoznati i razumjeti opća i specifična prava žena, te stvaranje jednakih uvjeta za njihovo sudjelovanje i afirmaciju na svim razinama javnog, političkog i gospodarskog života zajednice.

Sudionice radionice su se educirale  o rodnoj ravnopravnosti, lokalnim politikama i proračunima

Žene su zastupljene u tijelima vlasti u lokalnoj samoupravi sa sramotnih 12%. U Gradskom vijeće Grada Omiša od 19 vijećnika, svega 5 su žene.

sandra nikšić

Lokalni izbori u svibnju 2009. godine moraju biti prvi korak ka postizanju uravnotežene zastupljenosti žena i muškaraca u procesima donošenja odluka u Hrvatskoj, imajući pri tome u vidu i činjenicu da žene čine 52% biračkog tijela.