Drže tri kantuna kuće, a ne mogu ni primirisat Vijećnici

ženeNedavno smo ukazali na teško shvatljivu činjenicu da u Općinskom Vijeću i Poglavarstvu Općine Dugi Rat nema niti jednog pripadnika ljepšeg spola. Zašto nema žena u lokalnoj politici? Jesmo li se napokon rješili predrasuda o ženama u politici ili je istina da se žene, pored svih obveza u obitelji i na poslu, još uvijek ne stignu baviti ili se nerado uključuju u rad lokalne samouprave, što su bili odgovori na gornje pitanje nekih osoba iz političkog života Dugog Rata. Predstojeći lokalni izbori biti će prvi pravi test novog zakona o ravnopravnosti spolova. 52 % glasačkog tijela naprosto mora biti bolje zastupljeno u u tijelima lokalne vlasti ...

ŽENE U LOKALNOJ VLASTI

Piše: Mladen Banović
Izvori: Hina, arhiva DugiRat.com

ženaO ženama na lokalnim izborima u 2009. godini raspravljalo se nedavno na Odboru za ravnopravnost spolova. Predstojeći lokalni izbori biti će prvi pravi test novog zakona o ravnopravnosti spolova.

Do trećeg izbornog ciklusa udio žena u politici mora biti najmanje 40 posto, stav je Odbora, a usvajanje te odredbe već na predstojećim izborima ovisiti će o političkim vodstvima stranaka.

Jedini muškarac koji se odazvao sjednici bio je Silvano Hrelja iz HSU.


poglavari
Općinari Dugog Rata i Omiša...

Povezani članci

Who's Online

We have 214 guests and no members online